Το πρώτο τεύχος του “Freeweird e-zine” είχε επετειακό χαρακτήρα, αφού κυκλοφόρησε με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων λειτουργίας του Freeweird. Δυο μήνες μετά και με καθυστέρηση ενός περίπου μήνα (αφού η Apple άργησε να εγκρίνει την έκδοση για το iPad), το δεύτερο τεύχος εξακολουθεί να διατηρεί έναν νοσταλγικό χαρακτήρα, αφού η κεντρική θεματική γύρω από την οποία οργανώνεται το περιεχόμενό του αφορά το παρελθόν του διαδικτύου.

Κυκλοφόρησε το δεύτερο ebook του Freeweird: «Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας»

Μπορεί σε απόλυτους αριθμούς η χρονική περίοδος με την οποία καταπιάνονται τα άρθρα που θα διαβάσετε να μην είναι πολύ μακρινή, στον κόσμο του διαδικτύου, όμως, μιλάμε για ολόκληρη ιστορία και γενιές εξελίξεων που η κάθε μια τους επηρέασε τις υπόλοιπες.

Έτσι, στο δεύτερο αυτό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε 10 ιστοχώρους που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησε στο να διαμορφωθεί το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα, να μάθετε πώς πήραν τα ονόματά τους οι γνωστοί μας browsers και να διαβάσετε για την άνοδο και την απότομη πτώση των πρώτων κοινωνικών δικτύων.

Κυκλοφόρησε το δεύτερο ebook του Freeweird: «Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας»

Επίσης, θα γνωρίσετε δυο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες που η κάθε μια θα σας ταξιδέψει με τον τρόπο της πίσω στο χρόνο, θα μάθετε πως ξεκίνησε το περίφημο #ff στο Twitter και θα καταλάβετε πως τα Cinemagraphs, που τόσο πολύ έγιναν της μόδας πριν από κάποιους μήνες, έχουν ιστορία που πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, αφού στην πράξη δεν είναι τίποτα άλλο από απλά (και «πανάρχαια») κινούμενα GIF.

Τέλος, θα ρίξετε μια ματιά σε κάποια από τα designs του Firefox που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο κοινό και θα δείτε την Microsoft να αποχαιρετά επιτέλους τον πολύ σκληρό για να πεθάνει Internet Explorer 6.

Όπως συνέβη με το πρώτο τεύχος έτσι και εδώ, το e-book αποτελείται από άρθρα που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στο Freeweird και είναι διαθέσιμο για iPad (στην πιο «πλούσια» έκδοση) αλλά και με σε μορφή .mobi, .epub και .pdf για προβολή στον ηλεκτρονικό αναγνώστη της αρεσκείας σας:

>

iBook - το link οδηγεί στο iBookstore της Apple epub icon Kindle-512 PDF Icon

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Δεύτερο τεύχος για το e-book του Freeweird με «Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας»

Comments are closed.