Πολύ χρήσιμο εργαλείο, είναι για μερικούς από μόνο του αρκετός λόγος για να χρησιμοποιούν τον Firefox. Αυτό που κάνει είναι να συγχρονίζει bookmarks, cookies, ιστορικό, αποθηκευμένους κωδικούς, έως tabs και παράθυρα, μεταξύ διαφορετικών εγκαταστάσεων του Firefox, σε διαφορετικούς υπολογιστές.
Για παράδειγμα, αν προσθέσεις μια σελίδα στα αγαπημένα στον υπολογιστή της δουλειάς, ανοίγοντας τον browser του σπιτιού η καταχώρηση θα υπάρχει στα αγαπημένα στην ίδια ακριβώς θέση, ενώ θα υπάρχει επίσης και στο ιστορικό. Επιπλέον, εαν η σελίδα χρειαζόταν εγγραφή και είχε επιλεγεί από τον χρήστη να θυμάται ο Firefox τους κωδικούς στον πρώτο υπολογιστή, η σύνδεση στον δεύτερο υπολογιστή θα γίνει αυτόματα.
Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια στοιχεία θα συγχρονιστούν (π.χ. μόνο τα bookmarks ή μόνο το ιστορικό κλπ), αλλά και το επίπεδο ασφαλείας (αν θα υπάρχει encryption των στοιχείων ή όχι).
Το χρησιμοποιώ για να συγχρονίζω τρεις υπολογιστές (desktop, laptop, δουλειά) και χάρη σε αυτή την επέκταση έχω την αίσθηση πως χρησιμοποιώ παντού τον ίδιο browser.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ