Τώρα που το Google Browser sync μας άφησε χρόνους και δεν υποστηρίζει τον Firefox 3, οι εναλλακτικές λύσεις για τον συγχρονισμό των δεδομένων σας μεταξύ browsers δεν είναι πολλές. Ναι μεν υπάρχει το Weave, το οποίο έχει σχεδόν ίδιες λειτουργικότητες με το Google browser sync, αλλά είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και έχει κάποια προβληματάκια σε ότι αφορά τον απόλυτα αξιόπιστο συγχρονισμό των δεδομένων.

Έτσι, αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο συγχρονισμός των bookmarks και τίποτα άλλο, το Foxmarks Bookmark Synchronizer είναι πλέον μονόδρομος. Απόλυτα αξιόπιστο στον συγχρονισμό των bookmarks και εύκολο στη χρήση, διαθέτει μια βήμα-βήμα διαδικασία που είναι απόλυτα κατανοητή και σύντομη, ενώ είναι και αρκετά ελαφρύ.

Προσωπικά, αυτή τη στιγμή στους υπολογιστές που χρησιμοποιώ έχω περάσει το Foxmarks για συγχρονισμό των bookmarks και το Weave για συγχρονισμό όλων των υπολοίπων (cookies, ιστορικό, κωδικούς κλπ). Μέχρι το Weave να βγάλει σταθερή έκδοση, πιστεύω πως αυτή είναι και η καλύτερη λύση.

Update: Το Foxmarks πλέον λέγεται Xmarks και έχει προσθέσει δυνατότητα συγχρονισμού και κωδικών, πέρα από τα αγαπημένα, ενώ υποστηρίζει επιπλέον Internet Explorer και Safari. Τα υπόλοιπα ισχύουν, το addon είναι απόλυτα αξιόπιστο και από τις καλύτερες λύσεις για τον συγχρονισμό αγαπημένων και κωδικών μεταξύ πολλών διαφορετικών browsers.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.xmarks.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ