…γεννήθηκε ένας πολύ εύχρηστος τρόπος για να ψάχνετε τα αγαπημένα σας sites, χωρίς να χρειάζεται καν να τα επισκεφθείτε! Πιο συγκεκριμένα, ο Firefox 3 έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα, η οποία σας επιτρέπει να αναζητήσετε ένα site απευθείας από την μπάρα διευθύνσεων, με μια συντομογραφία την οποία εσείς ορίζετε.

Για παράδειγμα, πατώντας στη μπάρα διευθύνσεων “fw” και μια οποιαδήποτε λέξη, έχω δηλώσει να μου εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης για τη συγκεκριμένη λέξη, από το freeweird.blogspot.com. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κι εσείς τα δικά σας keyword bookmarks, με μια απλή διαδικασία που υπάρχει εγγενώς στον Firefox 3 και δεν χρειάζεται την εγκατάσταση κάποιου addon:

Βήμα 1ο:
Κάνουμε δεξί κλικ μέσα στο πεδίο αναζήτησης του site και επιλέγουμε “Add a keyword for this search


Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί,
δίνουμε στο πεδίο “Name” τον τίτλο του site (ή όποιο άλλο όνομα θέλουμε). Στο πεδίο “Keyword” δίνουμε τη συντόμευση με την οποία θέλουμε να καλούμε το site (κάτι εύκολο, που να μπορούμε άνετα να το θυμόμαστε). Αποθηκεύουμε το Bookmark μας πατώντας Add.

Προσωπικά, για να μην έχω τα bookmarks μου “χύμα”, έχω φτιάξει έναν φάκελο που τον ονόμασα “Keywords” και εκεί μέσα βάζω όλες τις σχετικές σελίδες. Αυτό όμως είναι προαιρετικό και μπορείτε να αποθηκεύσετε το bookmark όπου θέλετε.


Βήμα 2ο:

Τώρα πια, πηγαίνοντας στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox 3 (προσοχή, στην μπάρα διευθύνσεων και όχι στην μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στα δεξιά), δίνοντας την συντόμευση που δημιουργήσατε (π.χ. το fw), και δίπλα τη λέξη / λέξεις που θέλετε να αναζητήσετε (π.χ. firefox), θα σας εμφανιστούν τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο site που μόλις δηλώσατε.


Ουσιαστικά, πρόκειται για παρόμοια λειτουργικότητα που προσφέρει και το addon “Add to Searchbar“, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα. Μόνο που τώρα γίνεται εγγενώς στον Firefox και, κατά τη γνώμη μου, η υλοποίηση μέσω της έξυπνης μπάρας διευθύνσεων είναι καλύτερη και πιο βολική.

Πηγή: Lifehacker.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ