Αν και πιστός οπαδός του Netvibes, διαπίσωσα πως το iGoogle έχει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα αξιοποίησης των gadgets του, επιτρέποντάς μας να τα ενσωματώνουμε στη sidebar του browser μας (προς το παρόν η λειτουργικότητα αυτή υποστηρίζεται μόνο από τους Firefox και Opera). Για όσους δεν γνωρίζουν, sidebar είναι η μπάρα που εμφανίζεται στα αριστερά του browser σας όταν π.χ. ανοίγετε το ιστορικό.

O τρόπος, απλός:

  1. Σημειώνετε τη διεύθυνση: http://gmodules.com/ig/ifr?url=
  2. Αμέσως μετά προσθέτετε την διεύθυνση του gadget που θέλετε να εμφανίσετε. Τη διεύθυνση αυτή μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ στο μικρό βέλος που υπάρχει στο κουτί κάθε gadget και επιλέγοντας “About this gadget”. Για παράδειγμα, η διεύθυνση http://gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.counttonine.com/google-sudoku.xml μας εμφανίζει ένα παιχνίδι sudoku.
  3. Αφού γράψετε την πλήρη διεύθυνση σωστά, επισκεφθείτε τη για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Εφόσον λειτουργεί, απλώς προσθέστε την στα αγαπημένα σας και με δεξί κλικ / ιδιότητες στο bookmark, επιλέξτε “Load this bookmark in the sidebar” για τον Firefox ή “Show in panel” για τον Opera.

Αυτό ήταν! Από εδώ και μπρος, επιλέγοντας το συγκεκριμένο bookmark, θα σας ανοίγει στα αριστερά το αντίστοιχο widget.

Προσωπικά, οι αγαπημένες μου εφαρμογές είναι οι εξής (παραθέτω και τα links τους, έτοιμα για προσθήκη στα αγαπημένα, για να μην τα ψάχνετε):

Περισσότερες έτοιμες διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε στο άρθρο με τίτλο “Google Sidebars“, που είναι η βασική πηγή αυτής εδώ της καταχώρησης.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ