Το AutoHotkey είναι ένα open source εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δημιουργείτε πληκτροσυντομεύσεις και να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες στα Windows. Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές του λειτουργίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  1. Πληκτροσυντομεύσεις [Hotkeys] για εκτέλεση εντολών ή σειράς εντολών (μακροεντολών)
  2. Συντομογραφίες που αναπτύσσονται αυτόματα καθώς γράφουμε [Hotstrings]
  3. Αναχαρτογράφηση πλήκτρων και κουμπιών [Remapping]
  4. Διαχείριση παραθύρων

Προσωπικά το χρησιμοποίησα γιατί ήθελα να φτιάξω μια συντόμευση για την εντολή “Show Windows Side by Side” και βρήκα πως ήταν ο μόνος αρκετά απλός τρόπος. Γενικά, το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, ελαφρύ, “καθαρό” και διατίθεται και σε standalone – portable έκδοση που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Το site του έχει αρκετά καλή υποστήριξη και μπορείτε εκεί να βρείτε πολλά έτοιμα scripts, ενώ και η δημιουργία των δικών σας scripts δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ