Είναι εντυπωσιακό το τι μπορείς να κάνεις πια με έναν browser και ο βαθμός στον οποίο μπορείς να παραμετροποιήσεις την εμφάνιση μιας σελίδας. Το Greasemonkey κάνει ακριβώς αυτό: δίνει στο χρήστη του Firefox τη δυνατότητα να “πειράξει” μια σελίδα, προσθέτοντάς της μικρές λειτουργικότητες που πριν δεν είχε.
Στη σελίδα http://userscripts.org/ υπάρχουν μια σειρά από έτοιμα scriptάκια, που προσθέτουν λειτουργικότητες όπως π.χ. δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους μιας φόρμας κειμένου, την προσθήκη κουμπιού “download” στα βιντεάκια του youtube κλπ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα “μετά-extension” και αποτελεί ολόκληρη κατηγορία από μόνο του.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ