Με σύνθημα «φέρνοντας την ιστορία στη ζωή», το «Πολιτιστικό Ινστιτούτο» της Google εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία που φέρνει στις οθόνες μας 42 online εκθέσεις που αφηγούνται ιστορίες από σημαντικά γεγονότα του 20ου αιώνα. Από το Απαρτχάιντ και την απόβαση στη Νορμανδία έως το Ολοκαύτωμα, οι ιστορίες παρουσιάζονται μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει γράμματα, χειρόγραφα, βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα και πολλά άλλα.
Το μόνο που χρειάζεται για την προβολή των εκθέσεων είναι ένας σύγχρονος browser, ενώ ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παρουσίαση και η πλοήγηση των χρηστών είναι καλαίσθητος και αρκετά εντυπωσιακός.
[style-my-gallery css=”max-width:720px;” exclude=’10302′ options=’controlNav: false,’]
Για την δημιουργία των 42 εκθέσεων η Google συνεργάστηκε με 17 φορείς, που περιλαμβάνουν μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν με δικές τους εκθέσεις μπορούν να το εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας.
Η Google ίδρυσε το «Πολιτιστικό Ινστιτούτο» (Cultural Institute) έχοντας ως στόχο τη διατήρηση και την προώθηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του διαδικτύου και μας έχει δώσει στο παρελθόν αρκετές αξιόλογες προσπάθειες, όπως είναι το Art Project, το World Wonders και η online συλλογή με τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.
Για να δείτε τις 42 εκθέσεις απλά επισκεφθείτε το google.com/culturalinstitute.
Πηγή: Google Blog
καλο φαινεται αλλα στα ελληνικα δεν το εχει και δεν με δινει την δυνατοτητα μεταφρασης !!!!!!!
Όντως, αν και έχει αρκετές διαθέσιμες μεταφράσεις, τα Ελληνικά δεν είναι μέσα στη λίστα.
ειδα μεσα αφρικανικα και τουρκικα αλλα ελληνικα οχι!το παραξενο ειναι πως ειναι απο τις λιγες σελιδες που δεν λειτουργει η μεταφραση του google chrome!
Φαντάζομαι πως η αυτόματη μετάφραση δεν δουλεύει λόγω του σύνθετου σχεδιασμού του site. Έτσι κι αλλιώς πάντως δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο αφού οι μηχανικές μεταφράσεις σε κάπως πιο πολύπλοκα κείμενα κάνουν πάρα πολλά λάθη και καταλήγουν να μην είναι λειτουργικές.
ετσι ειναι!δυστηχως δεν ειναι και τοσο καλα τα αγγλικα μου!