Οι φήμες που ήθελαν τη Google να παρουσιάζει άμεσα εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων ώστε να ανταγωνιστεί το δημοφιλέστατο Flipboard επιβεβαιώθηκαν, με την κυκλοφορία του Google Currents. Το Currents είναι μια εφαρμογή για iPhone, iPad και, φυσικά, για Android, που επιτρέπει στον χρήστη να διαβάζει με έναν αισθητικά πιο ευχάριστο τρόπο που θυμίζει ξεφύλλισμα περιοδικού τα τελευταία νέα από blogs, ειδησεογραφικούς ιστοχώρους και άλλες πηγές.

Google Currents

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Google Currents είναι το γεγονός ότι επιτρέπει την offline ανάγνωση των ειδήσεων, κατεβάζοντας ακόμη και τις εικόνες που περιλαμβάνει μια σελίδα, ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε αυτές χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι webmasters μπορούν να δημιουργήσουν ειδικές εκδόσεις των ιστοχώρων τους ώστε να προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Currents. Ουσιαστικά, δηλαδή, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές για Android, iPhone, iPad και άλλα Tablets, χωρίς να χρειαστεί να γράψουν ούτε μια γραμμή κώδικα. Η Google, μάλιστα, είναι αυτή που θα αναλάβει εξολοκλήρου το θέμα της δημοσίευσης και της έγκρισης της εφαρμογής σας.

Το περιβάλλον δημιουργίας εφαρμογών για το Google Currents

Επίσης, όπως αναφέρει το labnol.org, οι εκδότες αναμένεται να έχουν μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα, κάτι που αποτελεί σίγουρα μεγάλο κίνητρο και που δεν συναντάται σε άλλες εφαρμογές που επίσης δίνουν τη δυνατότητα δημοσίευσης περιεχομένου, όπως το Flipboard, το Pulse, το Yahoo LiveStand κ.α.

Το Google Currents είναι ήδη είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση σε iPhone, iPad και Android, παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο ελληνικό App Store – τουλάχιστον στην περίπτωση του iOS.

Πηγή: labnol.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ