Twitter

Ένα χρόνο μετά την ριζική ανανέωση του, το Twitter προχωρά σε ακόμα μία σημαντική αλλαγή, φέρνοντας ένα εντελώς ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης, τόσο για την online έκδοση όσο και για τις εφαρμογές του για iOS και Android. Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους της δημοφιλούς υπηρεσίας, εγκαθιστώντας τη mobile εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, θα αποκτήσετε το νέο περιβάλλον και στην web έκδοση.

Τα εικονίδια του νέου Twitter

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές είναι τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές, με μεγάλα εικονίδια που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους νέους χρήστες να μπουν αμέσως στο πνεύμα της υπηρεσίας και να καταλάβουν καλύτερα τις λειτουργίες της. Πιο συγκεκριμένα, εισάγονται τρεις βασικές ενότητες:

  • Home: πρόκειται για το γνωστό μας Timeline, όπου εμφανίζονται όλα τα τελευταία Tweets των ανθρώπων που ακολουθούμε. Εδώ έχουν ενσωματωθεί και οι αλλαγές που είχαμε δει να δοκιμάζονται πρόσφατα, με ολόκληρο το περιεχόμενο των Tweets να εμφανίζεται πλέον μέσα στην κεντρική στήλη και όχι στα δεξιά. 

Twitter - Home

  • Connect: Εδώ μπορείτε να δείτε τί λένε οι άλλοι για εσάς, ποιοί σας έχουν κάνει @mention, retweet ή έχουν προσθέσει κάποιο Tweet σας στα αγαπημένα τους.

Twitter - Connect

  • Discover: Ουσιαστικά πρόκειται για μια καλύτερη οργάνωση του περιεχομένου όπως αυτό διαμορφώνεται από τη χρήση των hashtags. Εδώ προβάλλονται με πιο έντονο τρόπο τα θέματα που συζητούνται περισσότερο τη συγκεκριμένη στιγμή και, όπως εξηγούν οι άνθρωποι της υπηρεσίας, «όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερο γίνεται». Η επιλογή των θεμάτων που θα προβληθούν γίνεται με βάση την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε και ίσως εδώ να είναι και το σημείο όπου το Twitter θα παίξει αρκετά δυνατά με τις διαφημίσεις. Αυτό μάλιστα φαίνεται πως είναι και η σημαντικότερη από τις αλλαγές, αν κρίνουμε από το ότι προβλήθηκαν στο σύνολό τους κάτω από την ομπρέλα του συνθήματος "Yours to Discover".

Twitter - Discover

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις mobile εφαρμογές αφού – τουλάχιστον στην έκδοση του Twitter για iPhone – βλέπουμε τα ίδια αυτά εικονίδια να παίζουν εξίσου κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της πληροφορίας:

 Το νέο Twitter για iPhone Το νέο Twitter για iPhone Το νέο Twitter για iPhone

Τέλος, ακόμη ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που ήρθε με τη νέα αυτή έκδοση, είναι ότι πλέον έχετε τη δυνατότητα να ενσωματώνετε τα Tweets σας μέσα σε μια ιστοσελίδα, με τον ίδιο τρόπο που ενσωματώνετε π.χ. τα βίντεο από το YouTube. Για να το κάνετε, πηγαίνετε στην σελίδα ενός μεμονωμένου Tweet και επιλέγετε το link “embed this Tweet”.

Embed this Tweet

Σύμφωνα, μάλιστα, με επίσημο Tweet του @twitter, η νέα έκδοση αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παρόλα αυτά, αν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή της υπηρεσίας για iPhone ή Android, η νέα έκδοση θα ενεργοποιηθεί αμέσως και στο desktop σας (προσωπικά, βέβαια, αν και το έκανα ήδη ακόμα περιμένω… Χρειάστηκε λίγη ώρα μέχρι να φτάσει, αλλά τελικά όντως ενεργοποιήθηκε).

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Μεγάλες αλλαγές για το Twitter σε web έκδοση και mobile εφαρμογές

  1. Pingback: Το TweetDeck κυκλοφορεί εφαρμογές για Windows και Mac

  2. Pingback: Οι εταιρικές σελίδες έφτασαν και στο Twitter

Comments are closed.