Μπορεί μέχρι πρόσφατα η Google να προστάτευε σαν επτασφράγιστο μυστικό από τα αδιάκριτα μάτια τις εγκαταστάσεις των data center της, του χώρου, δηλαδή, όπου πραγματοποιείται η αποθήκευση του τεράστιου όγκου των δεδομένων της. Με την τελευταία της πρωτοβουλία, όμως, αποφασίζει να κάνει ένα βήμα πίσω και να μας αφήσει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά μέσα από μια εντυπωσιακή περιήγηση που περιλαμβάνει φωτογραφίες αλλά και «βόλτα» με το Street View.

google-data-center-2

Πιο συγκεκριμένα, στην σελίδα Google Data Centers, που φέρει τον επιβλητικό τίτλο “Where the internet lives” (Εκεί που «ζει» το διαδίκτυο), μπορείτε να περιηγηθείτε σε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες τόσο από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων όσο και από τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και να δείτε τους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας.

Επίσης, μέσω του Street View μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στο εξωτερικό των εγκαταστάσεων, να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να φτάσετε μέχρι τον όροφο των Data center (Δείτε την πλήρη ξενάγηση).

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ