Ένα από τα όνειρα της Google είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία στη ζωή μας με τέτοιο τρόπο που να ξεχνάμε ακόμη και το ίδιο το γεγονός ότι την χρησιμοποιούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Field Trip, μια νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που αναλαμβάνει να γίνει ο αυτοματοποιημένος οδηγός στους περιπάτους σας.

Διαθέσιμο αρχικά για την πλατφόρμα του Android και με την έκδοση για iOS να βρίσκεται υπό κατασκευή, το Field Trip έχει σχεδιαστεί ώστε να τρέχει στο παρασκήνιο, εμφανίζοντάς σας ειδοποιήσεις σχετικά με κοντινά αξιοθέατα, εστιατόρια και διάφορες τοπικές πληροφορίες, όταν το κρίνει απαραίτητο.

Κάθε φορά, δηλαδή, που πλησιάζετε κάτι ενδιαφέρον, η εφαρμογή «πετάει» μια κάρτα με πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο σημείο. Ο χρήστης δεν απαιτείται να κάνει καμία ενέργεια, ενώ αν έχει συνδεδεμένα ακουστικά ή bluetooth η εφαρμογή μπορεί ακόμη και να του διαβάσει τα περιεχόμενα της κάρτας.

  • field-trip-1
  • field-trip-2
  • field-trip-3
  • field-trip-4
  • field-trip-5
  • field-trip-6

 

Το Field Trip μπορεί να ρυθμιστεί με δύο τρόπους: το “Feeling Lucky”, που στέλνει περιστασιακά πληροφορίες μόνο για τα πιο σημαντικά σημεία και το “Explore” που απευθύνεται στους πιο περίεργους, που δεν τους πειράζει να λαμβάνουν πιο συχνές ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή μπορεί να εμφανίζει, επίσης, προσωποποιημένες ειδοποιήσεις, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει να λαμβάνει προσφορές από κοντινά καταστήματα ή προτιμά να λαμβάνει μόνο εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος.

Για να δημιουργήσει μια συνεπή ροή πληροφορίας, η Google έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Zagat (που εξαγόρασε πρόσφατα), αλλά και το «δικό μας» Daily Secret.

Ο αντιπρόεδρος του προϊόντος, John Hanke, εξηγεί πως «η ιδέα πίσω από την εφαρμογή ήταν να δημιουργηθεί κάτι που θα βοηθούσε τους ανθρώπους να συνδεθούν με τον αληθινό, φυσικό κόσμο που τους περιβάλλει» και, κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά της, δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε πως θα ήταν ιδανικό «ταίρι» για το εντυπωσιακό Project Glass που έχει στα σκαριά η Google.

Πηγή: Huffington Post

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ