Μια νέα ενότητα που ονομάζεται “Local” και περιλαμβάνει προτάσεις εξόδου που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σας εγκαινίασε το Google+. Η νέα ενότητα θυμίζει αρκετά το “Discover” του Foursquare και ενσωματώνει προτάσεις χρηστών από ανθρώπους που ακολουθείτε στο κοινωνικό δίκτυο. Επίσης, περιλαμβάνει αξιολογήσεις που χρησιμοποιούν τον μηχανισμό της Zagat, μιας εταιρείας που η Google εξαγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάνοντας κλικ σε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος, ο χρήστης οδηγείται στην σελίδα που διατηρεί αυτό στο Google+ και που περιλαμβάνει φωτογραφίες, παρουσίαση, αξιολογήσεις αλλά και σχόλια από ανθρώπους που γνωρίζει. 

Google+ Local

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια πληροφορία είναι διαθέσιμη και από άλλα προϊόντα της Google όπως είναι το Google Maps, ενώ έμφαση δίνεται στον νέο τρόπο αξιολόγησης της Zagat, που βασίζεται σε μια κλίμακα 30 πόντων.

Σε περίπτωση που διαθέτετε την δική σας επιχείρηση, μπορείτε να την καταχωρήσετε μέσω της υπηρεσίας Google Places for Business, με μια διαδικασία που η Google υπόσχεται πως θα διευκολύνει σύντομα.

Η νέα ενότητα έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται σε όλους τους χρήστες του Google+ και αν δεν την βλέπετε ακόμη στην αριστερή σας στήλη, θα χρειαστεί απλώς να κάνετε λίγη υπομονή.

Πηγή: Google Official Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Προτάσεις για κοντινά σημεία ενδιαφέροντος προσθέτει το Google+

  1. Pingback: Το Field Trip της Google προβλέπει τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν

Comments are closed.