Στις μηνύσεις που κατηγορούν τη Google ότι διαβάζει τα e-mail των χρηστών της προκειμένου να τους σερβίρει στοχευμένες διαφημίσεις, έρχεται να προστεθεί ακόμη μία. Αυτή τη φορά, όμως, η εταιρεία δεν κατηγορείται για την ανάγνωση των μηνυμάτων των συνδεδεμένων χρηστών του Gmail. Αντίθετα, το θέμα είναι ότι, σύμφωνα με την κατηγορία, χρησιμοποιεί επίσης για τον ίδιο σκοπό και τα e-mail που στέλνονται από άλλες υπηρεσίες προς τους χρήστες της.

Κατά το παρελθόν, η Google έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των e-mail για να εμφανίσει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του Gmail. Στην περίπτωση του Gmail, όμως, είναι καλυμμένη από τους όρους χρήσης που αναφέρουν ρητά ότι το περιεχόμενο των μηνυμάτων καθορίζει τις διαφημίσεις που βλέπουν οι χρήστες.

Η μήνυση, ωστόσο, που δέχτηκε η εταιρεία από τον συνταξιούχο Wayne Plimmer από τη Βρετανική Κολούμπια, αφορά μεν το θέμα της χρήσης των e-mail του για την προβολή σχετικών διαφημίσεων, με τη διαφορά, όμως, ότι ο Plimmer δεν είναι χρήστης του Gmail και δεν έχει, συνεπώς, αποδεχτεί τους όρους χρήσης της Google.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση γίνεται «εκ μέρους όλων των κατοίκων της Βρετανικής Κολούμπια που έστειλαν e-mail προς κάποιον λογαριασμό Gmail» και απαιτεί αποζημίωση 500 δολαρίων για κάθε e-mail που η Google χρησιμοποίησε για την προβολή διαφημίσεων. Η Google, από την πλευρά της, δεν έχει κάνει, προς το παρόν, κάποια επίσημη δήλωση.

Plimmer v. Google

Πηγή: TechCrunch, via ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ