Η ανακοίνωση για την υποστήριξη εταιρικών Σελίδων στο Google+ προκάλεσε τον αναπόφευκτο ντόρο και ήδη πολλές είναι οι εταιρείες, οργανισμοί και άλλα μη φυσικά πρόσωπα που έσπευσαν να αποκτήσουν επίσημη παρουσία στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Καθώς όμως η υπηρεσία είναι ακόμα φρέσκια και πολλές μπορεί να είναι οι απορίες των χρηστών ακόμα και σε βασικά θέματα, η Google δημοσίευσε 5 χρήσιμες συμβουλές που απευθύνονται κυρίως στους τελικούς χρήστες αλλά ενδιαφέρουν, ασφαλώς, και τους ιδιοκτήτες των Σελίδων.

Το Freeweird στο Google+

  • Υπάρχουν δύο τρόποι για να δείξετε την υποστήριξή σας σε μία Σελίδα. Το κουμπί +1 και η προσθήκη σε κάποιον από τους κύκλους σας. Εάν, ωστόσο, θέλετε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις της θα πρέπει οπωσδήποτε να την προσθέσετε σε κύκλο, αφού το +1 από μόνο του δεν αρκεί.  
  • Καμία Σελίδα του Google+ δεν μπορεί να σας ακολουθήσει εάν προηγουμένως δεν την έχετε ακολουθήσει εσείς. Αυτό σημαίνει πως για να σας προσθέσει σε κάποιον από τους κύκλους της θα πρέπει υποχρεωτικά να την έχετε προηγουμένως προσθέσει εσείς σε δικό σας.
  • Ακόμη περισσότερο, οι Σελίδες δεν μπορούν καν να σας απευθύνουν το λόγο μέσω του +mention εάν δεν είσαστε ήδη συνδεδεμένοι μαζί τους.
  • Εάν πάψετε να ακολουθείτε μια Σελίδα, παύει αυτομάτως να σας ακολουθεί και αυτή. Εάν, δηλαδή, την αφαιρέσετε από τους κύκλους σας, αφαιρείστε κι εσείς με τη σειρά σας από τους δικούς της.
  • Μπορείτε να εντοπίσετε τις Σελίδες μέσω της αναζήτησης στο Google. Πρόκειται για το λεγόμενο Direct Connect, με το οποίο μπορείτε να οδηγηθείτεσε μια Σελίδα απευθείας από την μηχανή αναζήτησης της Google. Για να το κάνετε αυτό πληκτρολογείτε απλώς το πρόθεμα + και στη συνέχεια το όνομα της εταιρείας. Προς το παρόν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο στην αγγλική έκδοση της αναζήτησης της Google και μόνο για επιλεγμένες εταιρείες (δεν κατάφερα, δηλαδή, να το κάνω να εμφανίσει το +Freeweird).

Το Direct Connect με Σελίδες του Google+

Όσο για την επιπλέον συμβουλή που δεν αναφέρεται στη λίστα της Google αλλά καλό είναι να γνωρίζετε, αφορά την αυστηρή πολιτική της εταιρείας σε θέματα που αφορούν την απευθείας προώθηση μέσω του Google+. Πιο συγκεκριμένα, οι όροι χρήσης που καλείστε να αποδεχτείτε κατά την δημιουργία νέας Σελίδας απαγορεύουν την διεξαγωγή διαγωνισμών και απευθείας προωθητικών ενεργειών μέσω του Google+.

Σε αντίθεση με το Facebook, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες εφαρμογές ή να τραβήξετε το περιεχόμενο από δικό σας server μέσω iframe, το Google+ όχι μόνο δεν προσφέρει προς το παρόν απολύτως καμία τέτοια δυνατότητα, αλλά, αντίθετα, την απαγορεύει ρητά.

Το κατά πόσο η απαγόρευση είναι προσωρινή, μέχρι να αρχίσει η υπηρεσία να ρολάρει, είναι κάτι που ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Εάν πάντως διατηρηθεί, η δυσαρέσκεια από την πλευρά των εταιρειών θα είναι αναπόφευκτη.

Πηγές: Google+, TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ