Την διάθεση μέρους των φωτογραφιών του υπό καθεστώς creative commons ανακοίνωσε το δημοφιλές περιοδικό Wired, που έρχεται να προσθέσει ακόμη μία επιλογή σε όσους αναζητούν δωρεάν εικόνες στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ειδησεογραφικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που έχουν τραβηχτεί από την φωτογραφική ομάδα του περιοδικού και τα θέματά τους περιλαμβάνουν σημαντικές εκθέσεις τεχνολογίας, αφιερώματα αλλά και πολλά πορτρέτα γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πληροφορικής, του διαδικτύου ή ακόμη και της τέχνης.

O Steve Jobs στην ανακοίνωση του iPad το 2010

O Steve Jobs στην ανακοίνωση του iPad το 2010
Photo: Jon Snyder/Wired.com

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες των Tim Burton, Trent Reznor, Steve Jobs, Steve Wozniak, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer, JJ Abrams κ.α. Το ότι βρίσκονται υπό καθεστώς creative commons σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να τις επαναχρησιμοποιήσετε αλλά και να τις επεξεργαστείτε, με τους εξής περιορισμούς:

  • Θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του φωτογράφου και το Wired.com, αλλά και ένα link που θα οδηγεί στο άρθρο όπου πρωτοδημοσιεύτηκε η φωτογραφία.
  • Δεν επιτρέπεται η εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών, όπως για παράδειγμα η χρήση τους σε διαφημίσεις.

Οι εικόνες βρίσκονται διαθέσιμες στην συλλογή του Wired στο Flickr και θα εμπλουτίζονται συστηματικά με νέες προσθήκες αλλά και φωτογραφίες αρχείου.

Giant Midwest Mecca of Nerditude in Oklahoma

Εικόνα από το άρθρο Giant Midwest Mecca of Nerditude in Oklahoma
Photo: Jim Merithew/Wired.com

Κι αν με τα παραπάνω σας άνοιξε η όρεξη, θα σας ενδιαφέρει σίγουρα να μάθετε πως στο Flickr μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερες δωρεάν φωτογραφίες, αφού αποτελεί το μεγαλύτερο αποθετήριο εικόνων υπό καθεστώς creative commons στον πλανήτη, αλλά και να διαβάσετε το παλιότερο αλλά πάντα επίκαιρο αφιέρωμα σε 3 υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν εικόνες υψηλής ανάλυσης.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ