Το Google Takeout η υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τοπικά τα δεδομένα που διατηρούν στις διάφορες εφαρμογές της Google, πρόσθεσε υποστήριξη και για το YouTube. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε πλέον να κατεβάσετε εύκολα τα βίντεο που ανεβάσατε στην δημοφιλή υπηρεσία, στην αρχική τους μορφή.

Φυσικά, θα σκεφτείτε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube. Η διαφορά με το Google Takeout, όμως, είναι ότι σας δίνει ακριβώς τα αρχεία που ανεβάσατε, πριν υποστούν την κωδικοποίηση και την επεξεργασία της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι με το Takeout δεν μπορείτε να κατεβάσετε μεμονωμένα βίντεό σας. Αντίθετα, θα πρέπει να κατεβάσετε όλα τα αρχεία που έχετε κατά καιρούς ανεβάσει, σε ένα zip αρχείο. Δεδομένου του όγκου που έχει ένα αρχείο βίντεο, είναι εύλογο πως το zip αυτό μπορεί να γίνει τεράστιο και η λήψη του να πάρει αρκετό χρόνο. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια καλοδεχούμενη προσθήκη.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ