Το IFTTT είναι μια εμπνευσμένη υπηρεσία με πολλές δυνατότητες που αξιοποιεί διαφορετικές μεταξύ τους online εφαρμογές και τις βάζει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο σας επιτρέπει να εκτελέσετε ενέργειες που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατές. Καθώς, σε μεγάλο βαθμό, τα όρια του IFTTT εξαρτώνται από την ίδια την φαντασία σας, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (κάντε κλικ στις εικόνες για να τις επισκεφθείτε)…

Αποθήκευση όλων των φωτογραφιών του Instagram στο Dropbox

Αποθήκευση όλων των φωτογραφιών του Instagram στο Dropbox

Η συνταγή αυτή αξιοποιεί τη δυνατότητα λήψης ενός αρχείου από μια συγκεκριμένη διεύθυνση (στην προκειμένη περίπτωση από το Instagram) και αποθήκευσής του στο Dropbox, στη διαδρομή που θα δηλώσετε. Καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχει όριο 30ΜΒ ανά αρχείο, αν και για τη συγκεκριμένη εργασία αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο.

Χαιρετήστε τους νέους σας followers στο Twitter

Χαιρετήστε τους νέους σας followers στο Twitter

Κάθε φορά που κάποιος νέος χρήστης σας ακολουθεί στο Twitter, η συνταγή αναλαμβάνει να του στείλει tweet καλωσορίσματος. Αντίστοιχα, μια άλλη παρόμοια συνταγή ευχαριστεί τους χρήστες που σας αναφέρουν (@mention) ή σας κάνουν retweet.

Λάβετε ειδοποίηση για συγκεκριμένες μεταβολές του καιρού

Λάβετε ειδοποίηση για συγκεκριμένες μεταβολές του καιρού

Αν και το άρθρο δημοσιεύεται μέσα στο κατακαλόκαιρο και στην κορύφωση του καύσωνα, το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβετε τη λειτουργία της συγκεκριμένης συνταγής είναι το «αν βρέξει, στείλε μου SMS». Φυσικά, μπορείτε να αλλάξετε την συνθήκη ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση, εκτός από τη βροχή, για χιόνια, συννεφιά ή λιακάδα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η πρόγνωση καιρού αντλείται από την σχετική υπηρεσία της Yahoo!, που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η υπηρεσία αποστολής SMS λειτουργεί και σε ελληνικά κινητά.

Αν παρόλα αυτά νιώθετε άβολα να δηλώσετε το τηλέφωνό σας, υπάρχει κι άλλη μια συνταγή που αντί για SMS σας στέλνει τις ειδοποιήσεις μέσω e-mail στο Gmail σας.

Ειδοποίηση για νέες προσθήκες στα 100 καλύτερα δωρεάν e-books του Kindle

Ειδοποίηση για νέες προσθήκες στα 100 καλύτερα δωρεάν e-books του Kindle

Κάθε φορά που ένα νέο βιβλίο καταφέρνει να μπει στη λίστα με τα καλύτερα 100 δωρεάν e-books του Kindle, λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω e-mail. Η συνταγή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «παντρεύει» ένα RSS Feed με μια υπηρεσία e-mail, αλλά το αποτέλεσμα είναι απόλυτα χρήσιμο για τους κατόχους της φανταστικής αυτής συσκευής της Amazon.

Με αντίστοιχη λογική λειτουργεί και άλλη μια χρήσιμη συνταγή, που αναλαμβάνει να σας στείλει ειδοποιήσεις μέσω e-mail κάθε φορά που μια νέα δωρεάν λήψη προστίθεται στο iTunes.

Δημοσιεύστε μήνυμα στο Facebook τα μεσάνυχτα της 1 Ιανουαρίου

Δημοσιεύστε μήνυμα στο Facebook τα μεσάνυχτα της 1 Ιανουαρίου

Αν θέλετε να είσαστε εσείς που θα κάνετε …ποδαρικό στους φίλους σας στο Facebook την πρωτοχρονιά, μόλις βρήκατε τη συνταγή σας. Κι αυτό γιατί σας επιτρέπει να προγραμματίσετε την αυτόματη δημοσίευση μηνύματος σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα – στην προκειμένη περίπτωση, ακριβώς την στιγμή της αλλαγής του χρόνου. Φυσικά, αξιοποιώντας την ίδια συνταγή μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε αυτόματες δημοσιεύσεις και σε άλλες ημέρες και ώρες.

Συγχρονίστε τα avatar σας σε Facebook και Twitter

Συγχρονίστε τα avatar σας σε Facebook και Twitter

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αλλαγή στο προφίλ σας στο Facebook, ενημερώνεται η αντίστοιχη επιλογή στο προφίλ σας στο Twitter. Η συνταγή μπορεί να παρακολουθεί, εκτός από το avatar σας (που ίσως είναι η πληροφορία που αλλάζετε συχνότερα), και το όνομα, την τοποθεσία, το website και το βιογραφικό σας.

Αποθηκεύστε στο Google Calendar τα check-ins που κάνετε στο Foursquare

Αποθηκεύστε στο Google Calendar τα check-ins που κάνετε στο Foursquare

Αν θέλετε να καταγράψετε το χρονικό του δύσκολου αγώνα για την κατάκτηση της δημαρχίας στην καφετέρια της γειτονιάς σας, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Κι αυτό γιατί αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα νέο γεγονός στο ημερολόγιο της Google για κάθε ένα check-in που κάνετε στο Foursquare.

Αποθηκεύστε στο Dropbox τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε γίνει tag στο Facebook

Αποθηκεύστε στο Dropbox τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε γίνει tag στο Facebook

Κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε φωτογραφία στο Facebook, η εικόνα αποθηκεύεται αυτόματα στο Dropbox, σε φάκελο της επιλογής σας. Και εδώ ισχύει ο περιορισμός των 30ΜΒ ανά αρχείο, κάτι όμως που δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα στη λειτουργία της συνταγής.

Κρατήστε αρχείο των tweets σας στο Dropbox

Κρατήστε αρχείο των tweets σας στο Dropbox

Με δεδομένο ότι η αναζήτηση του Twitter σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό παλιών tweets δεν είναι και ό,τι καλύτερο, η συνταγή αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλούς, αφού αναλαμβάνει να αποθηκεύσει σε ένα αρχείο κειμένου (.txt) στο Dropbox σας κάθε tweet ή retweet που κάνετε. Όταν το αρχείο φτάσει σε μέγεθος τα 2ΜΒ, θα δημιουργηθεί αυτόματα νέο έγγραφο για να συνεχίσει την καταγραφή.

Αντίστοιχα, μια άλλη παρόμοια συνταγή αναλαμβάνει να καταγράψει με τον ίδιο τρόπο τα tweets που επισημαίνετε ως αγαπημένα, ενώ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι ούτε όσοι θέλουν να κάνουν το ίδιο με τα μηνύματα που δημοσιεύουν στο Facebook.

Κατεβάστε στο Dropbox τα αγαπημένα σας κομμάτια από το Soundcloud

Κατεβάστε στο Dropbox τα αγαπημένα σας κομμάτια από το Soundcloud

Κάθε φορά που προσθέτετε ένα κομμάτι του SoundCloud στα αγαπημένα σας και σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη η δυνατότητα λήψης, το αρχείο κατεβαίνει στο Dropbox σας σε μορφή Mp3. Δυστυχώς, το όνομα του αρχείου θα περιλαμβάνει τυχαίους χαρακτήρες, αλλά θα είσαστε σε θέση να καταλάβετε ποιο κομμάτι είναι επιλέγοντας δεξί κλικ / ιδιότητες. Ας υπενθυμίσουμε για ακόμη μία φορά το όριο των 30ΜΒ ανά αρχείο του Dropbox.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ