Εάν που και που σας πιάνει η νοσταλγία και θέλετε να ρίχνετε ματιές στο παρελθόν σας, το γεγονός ότι ένα μέρος της κοινωνικής σας ζωής (ελπίζω όχι το μεγαλύτερο) βρίσκεται πλέον στον κυβερνοχώρο, μάλλον βοηθάει την κατάσταση. Κι αυτό γιατί υπάρχουν εφαρμογές σαν το Past Posts και το Twitshift, που αναλαμβάνουν να σας θυμίσουν τί κάνατε σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, σε Facebook και Twitter αντίστοιχα.

Το Past Posts είναι μια εφαρμογή που αναλαμβάνει να σας στέλνει κάθε πρωί ένα e-mail που θα περιγράφει τις δραστηριότητές σας στο Facebook ένα χρόνο πριν: δημοσιεύσεις στον τοίχο σας, φωτογραφίες και, σύντομα, τα checkins στο Places.

image

Το Twitshift, από την πλευρά του, κάνει κάτι αντίστοιχο με τα tweets σας. Αφού συνδεθείτε με τον κανονικό λογαριασμό σας στο Twitter ώστε να εντοπίσει τα παλιά σας μηνύματα, σας ζητά να δημιουργήσετε έναν νέο (κατά προτίμηση κλειδωμένο) λογαριασμό, ο οποίος κάθε μέρα θα αναλαμβάνει να δημοσιεύει τα tweets που κάνατε σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο.

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Ξέρω τί έκανες πέρσι το καλοκαίρι (σε Facebook και Twitter)

Comments are closed.