Το “The Museum of Me” είναι μία έξυπνη εφαρμογή για το Facebook που δημιούργησε η Intel και έχει όλα τα φόντα για να γίνει “viral” (σ.σ.: αρκετά δημοφιλής για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεχαστεί τελείως στη συνέχεια). Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το Facebook, ποντάρει κι αυτό στη ματαιοδοξία σας και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα ολόκληρο ψηφιακό μουσείο με εκθέματα από το προσωπικό σας προφίλ.

Έτσι, μπορείτε να περιηγηθείτε σε εικονικούς διαδρόμους και αίθουσες και να δείτε κρεμασμένα στους τοίχους τα avatar των φίλων σας και τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει, τα βίντεο που κατά καιρούς έχετε δημοσιεύσει και πολλά άλλα. Για να προσομοιώσει ακόμα καλύτερα την εμπειρία, η εφαρμογή έχει τοποθετήσει ακόμη και εικονικούς επισκέπτες για να θαυμάσουν τα …αριστουργήματά σας.

Πέρα από την όποια πρωτοτυπία και το αισθητικό του αποτέλεσμα, το όλο εγχείρημα δεν έχει κάποια πρακτική χρησιμότητα. Σε κάποιους σίγουρα θα αρέσει, ενώ άλλοι δεν αποκλείεται να νιώσουν άβολα βλέποντας τα προσωπικά τους δεδομένα (που μπορεί κάποια να τα είχαν κιόλας ξεχάσει) εκτεθειμένα με αυτό τον τρόπο.

mom

image image image image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ