Instagram

Το Foursquare χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να φτάσει τους 1 εκατομμύριο χρήστες. Το Twitter ακόμη περισσότερο, αφού τους έφτασε στα δύο χρόνια. Για το Instagram, αντίθετα, λιγότεροι από τρεις μήνες ήταν αρκετοί, καθιστώντας το μία από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές για iPhone. Κι επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι δημιουργοί του έκαναν γνωστό πως στα άμεσα σχέδια τους βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία API αλλά και η έκδοση της εφαρμογής για Android.

instagram

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν προκαθορισμένα εφέ στις φωτογραφίες τους, να τις δημοσιεύουν online και να τις μοιράζονται με διάφορους τρόπους σε κοινωνικά δίκτυα. Η απλότητα στη χρήση, τα όμορφα φίλτρα και η ταχύτητα με την οποία μπορεί κανείς να δημοσιεύσει μια εικόνα είναι μερικοί από τους λόγους της – απρόσμενης ίσως – επιτυχίας του.

Πλέον το Instagram από εταιρεία δύο μόλις ατόμων μεγάλωσε, μετακόμισε στα παλιά γραφεία του Twitter και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα που θα του εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερους χρήστες.

Ήδη το National Geographic έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται μαζί του για τον διαμοιρασμό φωτογραφιών, το Twitter υποστηρίζει πλέον την απευθείας εμφάνιση των εικόνων του στη δεξιά στήλη, ενώ το Foursquare το έχει συμπεριλάβει στους συνεργάτες του για το Foursqare Photos.

image

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα η εφαρμογή αναβαθμίστηκε, προσθέτοντας μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά όπως δύο επιπλέον φίλτρα και υποστήριξη για ακόμη 7 γλώσσες (βασικό γνώρισμα του Instagram είναι η διεθνής επιτυχία του, αφού είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες πέρα από τις ΗΠΑ).

Όσο για το μέλλον, στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία API που αναμένεται να φέρει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την εφαρμογή σε διάφορες πλατφόρμες, αλλά και ο πλήρης επανασχεδιασμός του ιστοχώρου, που αυτή τη στιγμή δεν προσφέρει καμία απολύτως δυνατότητα και λειτουργεί μονάχα υποστηρικτικά.

Επίσης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία του Instagram για Android, που οι δημιουργοί του θεωρούν ως το επόμενο μεγάλο έργο τους. Ακόμη ωστόσο δεν έχει κοινοποιηθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα που να προσδιορίζει το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει η εφαρμογή.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Instagram έφτασε ήδη τους 1 εκ. χρήστες και ετοιμάζει API και εφαρμογή για Android

  1. Pingback: Αποκτήστε αναλυτικά στατιστικά χρήσης για το Instagram, με το Statigr.am

Comments are closed.