Το μίσος των developer για τον Internet Explorer μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό των designer για τα Comic Sans. Η συμβολή του, ωστόσο, στην εξέλιξη του διαδικτύου όπως το ξέρουμε σήμερα υπήρξε καταλυτική. Κι αυτό γιατί ο browser της Microsoft, στις αρχικές του κυρίως εκδόσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση τεχνολογιών όπως το Ajax, λειτουργίες όπως το DOM (Document Object Model) και το iframe αλλά ακόμη και το CSS και η HTML5.

Ο προγραμματιστής Nicholas Zakas, πρώην υπάλληλος της Yahoo!, δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπου ανατρέχει στις καινοτομίες του Internet Explorer, για να μας υπενθυμίσει τα πράγματα που πρόσφερε ο browser πριν η Microsoft τον εγκαταλείψει, ουσιαστικά, για δέκα ολόκληρα χρόνια.

«Μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμηθούμε όλα τα καλά που έκανε ο Internet Explorer πριν ο Internet Explorer 6 γίνει η μάστιγα των προγραμματιστών», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Internet Explorer στις εκδόσεις του από την 4 έως την 6 είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Εάν ασχολείστε με την ανάπτυξη ιστοσελίδων, ρίχτε μια ματιά στο άρθρο του Zakas και – ποιος ξέρει – μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τον Internet Explorer με άλλο μάτι.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ