Η Microsoft βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας της, και αυτό αντικατοπτρίζεται σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, το κύμα της ανανέωσης δεν αφορά μόνο (όλα σχεδόν) τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και το ίδιο το προφίλ της εταιρείας, που μετά από 25 ολόκληρα χρόνια αποφασίζει να αλλάξει το λογότυπό της.

Με αισθητική που παραπέμπει στον νέο σχεδιασμό των Windows 8 (αυτό που μέχρι πρότινος αποκαλούσε “Metro”), το νέο λογότυπο της Microsoft είναι το πρώτο έγχρωμο της ιστορίας της. Η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε είναι η Segoe, η ίδια που χρησιμοποιεί η εταιρεία σε όλες τις επικοινωνίες της, ενώ τα διαφορετικά χρώματα του συμβόλου αντιπροσωπεύουν τους διαφορετικούς τομείς στους ποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία.

MSFT-Logo-RGB

Για την ιστορία, στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των λογοτύπων της Microsoft από το 1975 έως σήμερα:

Microsoft Logo explained

(1975 – 1979)

Microsoft Logo (1980 - 1981)

(1980 – 1981)

Microsoft Logo (1982 - 1986)

(1982 – 1986)

Microsoft Logo (1980 - 1981)

(1987 – 2012)

Microsoft Logo

(2012 – )

Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιείται παντού, σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα αντικαταστήσει το παλιό σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας.

Πηγή: Microsoft  Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ