Υπάρχουν πολλά Firefox addons τα οποία μεταφράζουν λέξεις από και προς τα ελληνικά. Το συγκεκριμένο είναι ίσως το πιο λιτό και απλό από όλα, καθώς το μόνο που κάνει είναι να μεταφράζει αγγλικές λέξεις στα ελληνικά.

Το πλεονέκτημά του, όμως, είναι ότι χρησιμοποιεί το πολύ καλό λεξικό του in.gr, το οποίο ίσως και να είναι το καλύτερο ελληνικό online λεξικό. Επιπλέον, δεν επιβαρύνει καθόλου τον Firefox, αφού προσθέτει απλώς μια επιπλέον καταχώρηση στο μενού του δεξιού κλικ.

Δοκίμασα πολλά “μεταφραστήρια”, για να καταλήξω τελικά στο συμπέρασμα πως το Intranslate, έστω κι αν δεν έχει την ποικιλία επιλογών άλλων addons, είναι το μόνο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τον Firefox μου.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1675

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ