Το Letters of Note είναι ένα καταπληκτική προσωπική προσπάθεια του Shaun Usher, που σε ένα απλό blog συγκεντρώνει μια σημαντικότατη συλλογή από χειρόγραφα μεγάλης ιστορικής αξίας. Στο αρχείο του θα βρείτε μια σειρά κειμένων γραμμένων από κάθε είδους διασημότητα, από τη Ζαν Ντ’ Αρκ και τον Δαρβίνο έως τον Κάφκα και τη Μαντόνα.

image

Κάθε καταχώρηση περιλαμβάνει υψηλής ανάλυσης εικόνα του χειρόγραφου, το ακριβές κείμενο στην αυθεντική του γλώσσα (όπου διατηρούνται όλα τα ορθογραφικά λάθη, διπλά κενά κλπ), μια αξιοπρεπή μετάφραση στα αγγλικά αλλά και πολλές παραπομπές για περαιτέρω έρευνα.

Στην εικόνα που ακολουθεί, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε την αρχή της πρώτης σελίδας από το Γράμμα στον Πατέρα του Κάφκα:

image

Το Letters of Note εμφανίζει μία νέα καταχώρηση κάθε μέρα και το αρχείο του προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τρόπους προβολής του περιεχομένου (ανά θέμα, χρονολογία, πρόσωπο, μέσο γραφής κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ θα βρείτε χειρόγραφα που γράφτηκαν ακόμη και στη δεκαετία που διανύουμε, ενώ τα παλιότερα χρονολογούνται έως και πριν από το 1600 μ.Χ.

» Επισκεφθείτε το Letters of Note

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ανακαλύψτε χειρόγραφα μεγάλης ιστορικής αξίας, με το Letters of Note

  1. Pingback: Tweets that mention Ανακαλύψτε χειρόγραφα μεγάλης ιστορικής αξίας, με το Letters of Note | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.