Ένα από τα προγράμματα των Windows που μου έλειψαν αρχικά κατά τη μετάβασή μου στο Ubuntu ήταν το Camstudio, με το οποίο μπορούσα να βιντεοσκοπήσω τα όσα συνέβαιναν στην επιφάνεια εργασίας μου.

Η …θλίψη μου δεν κράτησε αρκετά βέβαια, αφού σύντομα βρήκα το RecordMyDesktop, που πάνω-κάτω κάνει την ίδια δουλειά: βιντεοσκοπεί, δηλαδή, την επιφάνεια εργασίας, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονης ηχογράφησης (την οποία όμως δεν έτυχε να δοκιμάσω ακόμα).

Αν θελήσετε ποτέ να βιντεοσκοπήσετε τα εφέ του Compiz για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας που χρησιμοποιούν ακόμη Windows, το RecordMyDesktop είναι μια καλή λύση που θα σας βοηθήσει να το κάνετε. 🙂

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://recordmydesktop.sourceforge.net/about.php

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ