Εδώ και καιρό έψαχνα για ένα καλό πρόγραμμα για τη λήψη screenshots, αντάξιο του εξαιρετικού FSCapture για Windows. Τελικά βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα στο, εξίσου καλό, Shutter.

Πιο συγκεκριμένα, με το Shutter μπορείτε να “φωτογραφίσετε οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη σας: συγκεκριμένες περιοχές, full screen ή περιοχές επιλεγμένες “με το χέρι” (freehand selected). Το πρόγραμμα διαθέτει tabbed interface (δηλ. με καρτέλες) και δίνει τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας της παραγόμενης εικόνας, με έναν πλήρη όσο και λιτό editor. Δεν κάνει capture κινούμενης εικόνας (αν θέλετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε το RecordMyDesktop).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ