Το πρόβλημα έχει ως εξής: Είσαστε ο μοναδικός άνθρωπος που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, παρόλα αυτά, για δικούς σας λόγους έχετε δημιουργήσει περισσότερους από έναν χρήστες, όλους προστατευμένους με κωδικό. Επειδή όμως ένας είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε καθημερινά, θέλετε να φορτώνει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε το μηχάνημα, χωρίς να σας ζητάει επιβεβαίωση και κωδικούς. Η διαδικασία για να το πετύχετε αυτό μέσα από τα Windows, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τρίτο πρόγραμμα, είναι η εξής:

 • Πηγαίνετε στο start και στην αναζήτηση των Windows γράψτε “netplwiz”. Όταν εμφανιστεί η επιλογή που βλέπετε στην εικόνα, επιλέξτε την. start-netplwiz
 • Στο παράθυρο που θα ανοίξει, από-επιλέξτε (untick) το “Users must give username and password to use this computer”.

untick-option

 • Πατήστε “Apply”. Με το που θα το κάνετε, θα ανοίξει παράθυρο που θα σας ζητάει να εισάγετε το όνομα χρήστη με τον οποίο θέλετε να γίνεται η αυτόματη είσοδος και να επιβεβαιώσετε τον κωδικό του. Αφού τα δώσετε, πατήστε ΟΚ.

verification

Αυτό ήταν! Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, τα Windows θα φορτώσουν απευθείας το συγκεκριμένο λογαριασμό, χωρίς να σας ρωτήσουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει για Windows 7 και Windows Vista.

Να σημειώσω απλώς το αυτονόητο: τη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να την εφαρμόσετε μόνο σε υπολογιστές των οποίων είσαστε οι μοναδικοί χρήστες, καθώς διαφορετικά μπορεί να δώσετε σε άλλους πρόσβαση στα switch-userδεδομένα σας.

Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ως άλλος χρήστης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά την επιλογή “Switch user”.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Πώς να παρακάμψετε την οθόνη του login κατά την εκκίνηση των Windows

 1. Καλή μέρα ονομάζομαι Γιάννης 54 ετών σχεδόν άσχετος αλλά μου αρέσει να ψάχνω με
  Για να μη σε κουράζω το πρόβλημα μου είναι ότι
  Έχω ένα πρόγραμμα που θέλω με το άνοιγμα των win 7 32bit να ξεκινά αυτόματα
  Ίσως χιάζομαι καπό autoexe .bat αλλά που το τοποθετώ και πως βρίσκω το quik start για να το τοποθετήσω ….? Το πρόγραμμα που θέλω να ξεκίνα εινα portable menou που είναι τοποθετημένο στο “C:\Program Files\
  Ευχαριστώ…

Comments are closed.