Η… Lola είναι ένα firefox addon το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εντοπίσει μέσα σε μια ιστοσελίδα, με ένα απλό κλικ στην περιοχή που επιθυμεί, τον κώδικα του συγκεκριμένου σημείου και να τον τροποποιήσει επιτόπου. Το συγκεκριμένο addon μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε όσους ασχολούνται με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, καθώς επιτρέπει την επιτόπου επεξεργασία μιας σελίδας.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να πειραματιστεί με την εμφάνιση οποιασδήποτε σελίδας, την οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσε να τροποποιήσει (π.χ. ακόμη και αυτήν εδώ τη σελίδα – σε αυτή την περίπτωση, ασφαλώς, οι αλλαγές δεν αποθηκεύονται και στο επόμενο refresh η σελίδα επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση).

Όσοι ασχολούνται με το web design αξίζει να το δοκιμάσουν, καθώς μπορεί να τους λύσει τα χέρια.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3907

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ