Η Microsoft διατηρεί ένα τμήμα ονόματι “Garage” στο οποίο οι προγραμματιστές της έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να υλοποιήσουν τις δικές τους εφαρμογές, με μόνο περιορισμό την ίδια τους τη φαντασία. Θυμίζει λίγο το 20% του χρόνου που επιτρέπει η Google να αφιερώνουν οι υπάλληλοί της για τη δημιουργία προσωπικών, εκτός προγραμματισμού, projects. Συχνά, κάποιες από τις εφαρμογές που προκύπτουν από το Garage ενσωματώνονται στα προϊόντα της Microsoft ενώ άλλες διατηρούνται για εσωτερική χρήση. Υπάρχουν όμως κι αυτές που καταφέρνουν να αυτονομηθούν και να κυκλοφορήσουν ως αυτόνομα προγράμματα – και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του «Ποντικού χωρίς σύνορα» (Mouse Without Borders).

image

Παρά το μάλλον αστείο του όνομα, το «Ποντίκι χωρίς σύνορα» είναι ένα πολύ πρακτικό δωρεάν πρόγραμμα που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται με το ίδιο ποντίκι πολλούς διαφορετικούς, συνδεδεμένους μεταξύ τους, υπολογιστές. Ό,τι, δηλαδή, κάνει και το Synergy που είχαμε παρουσιάσει παλιότερα, μόνο που εδώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα της μεταφοράς αρχείων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο, με απλό drag and drop.

image

Το «Ποντίκι χωρίς σύνορα» είναι ήδη διαθέσιμο για κατέβασμα και εάν έχετε περισσότερους από έναν υπολογιστές μπορείτε να το δοκιμάσετε στην πράξη. Αν και η λειτουργία του δεν είναι σε καμία περίπτωση πρωτόγνωρη, αφού υπάρχει ήδη η εμπορική εφαρμογή MaxiVista που κάνει το ίδιο περίπου πράγμα εδώ και χρόνια, το πρόγραμμα της Μicrosoft είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική δωρεάν λύση που υποστηρίζει τη μεταφορά αρχείων μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών.

image

Σε σχέση με το Synergy φαίνεται πως η εγκατάσταση και παραμετροποίησή του είναι ευκολότερη, υπολείπεται ωστόσο στο ότι τρέχει μόνο σε Windows, μειονέκτημα αρκετά σημαντικό για το συγκεκριμένο είδος εφαρμογής.

 

Πηγή: Νext at Microsoft, via insomnia.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

7 thoughts on “Το «Ποντίκι χωρίς σύνορα» της Microsoft είναι ένα ντοπαρισμένο Synergy, αλλά μόνο για Windows

 1. Γιώργο, αυτό το προγραμματάκι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!! Το Synergy δεν είχε δουλέψει για εμένα και παρότι στο MWB υπάρχει ο περιορισμός για χρήση σε περιβάλλον windows, αποτελεί μια τεράστια διευκόλυνση…

  Thx για το post…

  • Α ναι ε; Εγώ με το Synergy είχα βολευτεί παλιότερα, παρόλο που κάποιες φορές είχε μικρά προβλήματα στην απόκριση.

   Το “Ποντίκι χωρίς σύνορα” ενώ το εγκατέστησα για να πάρω μια γεύση δεν το δοκίμασα στην πράξη, γιατί δεν είχα δεύτερο υπολογιστή με Windows.

   Εσύ που το χρησιμοποιείς πώς το βλέπεις; Είναι καλή η απόκρισή του; Από ότι είδα πάντως η εγκατάσταση και το σετάρισμα φαινόταν πολύ απλή διαδικασία.

 2. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή διαδικασία και αρκούν 2-3 λεπτά για να το σετάρεις και να το μάθεις. Αφού τρέξεις το set up στον ένα υπολογιστή σε ρωτάει αν έχεις κάνει την εγκατάσταση κ στον άλλο. Πρέπει να κλικάρεις την επιλογή “No” σου βγάζει τους κωδικούς που θα βάλεις στο άλλο μηχάνημα για να γίνει το connection.

  Σε αντίθεση με το Synergy (με επιφύλαξη μιλώντας) όταν ανοίγεις τα pc σου κάθεται ήσυχα – ήσυχα στο system tray και η σύνδεση είναι πολύ εύκολη. Στο θέμα της μνήμης, δεν επιβαρύνει καθόλου το σύστημα, μέχρι 30 ΜΒ να κρατάει και η μεταφορά αρχείων λειτουργεί ανεμπόδιστα ( Μετέφερα αρχείο βίντεο 1 GB σε κάτι παραπάνω από 1 λεπτό).

  Προβλήματα δεν μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει προς το παρόν, εκτός από ένα λαγκάρισμα στο μηχανημα που ήταν σε slave mode, αλλά σήμερα επανήλθε χωρίς θέματα.

  Αν παρατηρήσω κάτι στη διάρκεια της χρήσης θα στο πω να το αναφέρεις…

  ΥΓ. Περιμένουμε αρθράκι για mac 😉

  • Ήσουν κατατοπιστικότατος!

   Πάντως, η μεταφορά αρχείων με drag and drop είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα και είναι κάτι που το Synergy δεν υποστήριζε. Αλήθεια, μπορείς να μεταφέρεις αρχεία από οποιονδήποτε φάκελο του ενός υπολογιστή σε οποιονδήποτε φάκελο του άλλου;

  • Δεν έχω προλάβει να το τσεκάρω, στις δοκιμές που έκανα όμως, όταν από την μια επιφάνεια εργασίας απέθετα ένα αρχείο στην επιφάνεια εργασίας του άλλου υπολογιστή, έφτιαχνε ένα φάκελο με το όνομα MouseWithoutBorders και τα έβαζε εκεί μέσα. Θα το κοιτάξω πάντως κ θα σου πω…

  • Τελικά, η μεταφορά των αρχείων γίνεται στον προκαθορισμένο φάκελο που δημιουργεί το πρόγραμμα αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αποθέσεις ένα αρχείο σε άλλο φάκελο του συστήματος.

   Επίσης, η μεταφορά είναι εφικτή μόνο για μεμονομένα αρχεία ή συμπιεσμένους φακέλους. Η ταυτόχρονη επιλογή και μεταφορά πολλών αρχείων ή και απλών φακέλων δεν μπορεί να γίνει.

 3. Κατάλαβα… και πάλι πάντως, η μεταφορά αρχείων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο είναι πολύ καλό χαρακτηριστικό (δεν ξέρω αν ακούγεται υπερβολικό, αλλά έχω φτάσει στο σημείο να βαριέμαι απίστευτα το βάλε-βγάλε με τα usb sticks) 😀

Comments are closed.