Έχοντας συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο υλικού όλα αυτά τα χρόνια, το Foursquare φτάνει επιτέλους στο σημείο όπου είναι πλέον έτοιμο να μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να τα αξιοποιήσει και που, σύμφωνα με το ίδιο, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει την τοπική αναζήτηση. Έτσι, η λειτουργία Explore, που πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές του 2011 για να μας προτείνει σημεία ενδιαφέροντος, είναι πλέον διαθέσιμη απευθείας από το foursquare.com, ακόμη και σε όσους δεν είναι χρήστες του Foursquare.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το Explore χρησιμοποιείται πάνω από ένα εκατομμύριο φορές τη μέρα και η διάθεση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από αυτό σε όλους μόνο ασήμαντη δεν είναι. «Όταν πρωτοξεκινούσαμε το Foursquare Explore γνωρίζαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αξιόλογες προσωποποιημένες προτάσεις για τα 25 εκατομμύρια μέλη της κοινότητάς μας», εξηγεί η σχετική ανακοίνωση. «Εάν ένας άνθρωπος έχει κάνει check-in σε δέκα σημεία, θα μπορούσαμε να του προτείνουμε άλλα δέκα που γνωρίζουμε πως θα τον ικανοποιούσαν».

Με τον καιρό, όμως, η φόρμουλα για την δημιουργία προτάσεων βελτιώθηκε, σε σημείο που το Foursquare άρχισε να πειραματίζεται με την παροχή προτάσεων ακόμη και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα check-in των ανθρώπων για τους οποίους προορίζονταν. Εδώ είναι που έρχεται και δένει το νέο Explore, που χωρίς να έχει πληροφορίες για το προφίλ των (ανώνυμων) επισκεπτών του, θα μπορεί παρόλα αυτά να κάνει τις προτάσεις του βασιζόμενο σε κριτήρια όπως είναι τα δημοφιλή σημεία, τα νέα μέρη που προστίθενται, οι τοποθεσίες που εκείνη τη στιγμή είναι για κάποιο λόγο δημοφιλείς, οι κριτικές ειδικών αλλά και η δημοτικότητα ενός σημείου ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.

Foursquare Explore

Φυσικά, το Foursquare επισημαίνει πως με την προσθήκη check-in στα δεδομένα του οι προτάσεις γίνονται ακόμα καλύτερες, παροτρύνοντας, προφανώς, τους επισκέπτες να κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι με την κίνηση αυτή το Foursquare γίνεται απευθείας ανταγωνιστικό σε υπηρεσίες όπως το Yelp ή ακόμη και η ίδια η Google. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως στον χώρο των τοπικών προτάσεων το νέο Explore διαθέτει σημαντικό προβάδισμα χάρη στον πλούτο και την ιδιαιτερότητα του περιεχομένου του.

Πηγή: Foursquare Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ