Μετά από ένα διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας, το νέο MySpace είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, πλήρως ανανεωμένο και, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τα άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, προσανατολισμένο περισσότερο σε θέματα που αφορούν την μουσική και την ψυχαγωγία.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση που να σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση του νέου MySpace, φαίνεται πως αυτή συνέπεσε με την κυκλοφορία του νέου single του τραγουδιστή και ηθοποιού Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που διαθέτει μερίδιο μετοχών στην υπηρεσία.

Προς το παρόν, αν και η διεύθυνση myspace.com ανακατευθύνει στον νέο ιστοχώρο, έχει διατηρηθεί σύνδεσμος προς την παλιά έκδοση της υπηρεσίας ώστε να διευκολύνει την μετάβαση των χρηστών.

Ο επανασχεδιασμός του MySpace, από αισθητικής τουλάχιστον άποψης, έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές, κάτι που ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετό για να επιβιώσει ανάμεσα σε «θηρία» όπως το Facebook και το Twitter. Στα θετικά του, πάντως, είναι το γεγονός ότι δεν προσπαθεί να μιμηθεί τον ανταγωνισμό αλλά, αντίθετα, εστιάζει στην παρακολούθηση της δραστηριότητας καλλιτεχνών και την κατανάλωση περιεχομένου όπως μουσική, ταινίες και φωτογραφίες.

Έχοντας ιδρυθεί το 2003, το MySpace υπήρξε «πρώτο όνομα» στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, ώσπου ήρθε το Facebook και του έκλεψε σιγά-σιγά όλη τη λάμψη. Από τότε προσπαθεί να επανακάμψει και να ξανακερδίσει, μάταια μέχρι σήμερα, κάτι από την χαμένη του αίγλη.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ