Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε η δημοφιλής υπηρεσία αποστολής μεγάλων εγγράφων YouSendIt, εξαγοράζοντας την Found Software. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναπτύξει το Found, μια εφαρμογή για Mac που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν έγγραφα και κάθε είδους δεδομένα μεταξύ διαφορετικών συσκευών και cloud υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Found προσφέρει ένα ενιαίο περιβάλλον αναζήτησης όπου μπορείτε να εντοπίσετε δεδομένα που βρίσκονται είτε στον υπολογιστή σας είτε σε εφαρμογές ή υπηρεσίες όπως το Dropbox, το SkyDrive, το Evernote, το Google Drive, τα συνημμένα του Gmail και άλλα.

accounts[1]

Καθώς πραγματοποιείτε την αναζήτηση, το Found εμφανίζει όλα τα έγγραφα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια και μόλις ο κέρσορας μεταφερθεί επάνω σε ένα από αυτά προβάλλει την προεπισκόπηση του. Η εφαρμογή, μάλιστα, επιτρέπει ακόμα και την μεταφορά αρχείων από τα αποτελέσματα αναζήτησης στην οθόνη νέου μηνύματος του Gmail, για γρήγορη αποστολή ενός συνημμένου.

dragdrop[1]

Με την εξαγορά αυτή το YouSendIt θέλει να δώσει παρόμοια λειτουργικότητα στην δική του υπηρεσία, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα αρχεία που διατηρούν σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Ο CEO της YouSendIt, Brad Garlinghouse, εξηγεί χαρακτηριστικά πως είναι αφελές να σκέφτεται κανείς πως οι εταιρικοί χρήστες (που αποτελούν το κοινό της εταιρείας του) θα περιοριστούν μόνο σε έναν πάροχο για την αποθήκευση του περιεχομένου τους. Για τον λόγο αυτό, το YouSendIt στρέφεται προς ένα μέλλον που ο ίδιος αποκαλεί “cloud-nostic” – που μπορεί, δηλαδή, να λειτουργήσει οριζόντια μέσα στο cloud, όντας συμβατό με κάθε επιμέρους υπηρεσία, επιτρέποντας την προσπέλαση του σχετικού περιεχομένου από ένα σημείο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ