YouSendIt

Η απλή αποστολή μεμονωμένων αρχείων φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για το YouSendIt, που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να προσφέρει στους χρήστες του οnline αποθηκευτικό χώρο για να μοιράζονται τα δεδομένα τους. Προσανατολισμένο κυρίως για εταιρική χρήση, το YouSendIt προσφέρει δωρεάν 2GB, ενώ τα επί πληρωμή πακέτα του είναι άκρως ανταγωνιστικά και σίγουρα πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του Dropbox.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία του YouSendIt που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους μέσω του browser αλλά και με ειδικές εφαρμογές, που προς το παρόν είναι διαθέσιμες για Windows, iPhone και iPad.

image

Ο διαμοιρασμός των αρχείων περιλαμβάνει τρία επίπεδα πρόσβασης με τα οποία ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να ορίσει το αν ο συνεργάτης θα μπορεί να τα επεξεργαστεί, μόνο να τα ανοίξει αφού προηγουμένως συνδεθεί ή να τα ανοίξει χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση. Η υπηρεσία υποστηρίζει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για οτιδήποτε συμβαίνει στους κοινόχρηστους φακέλους και οι αλλαγές περνούν αυτόματα σε όλες τις συσκευές.

Επίσης, ενδεικτικό του κοινού στο οποίο απευθύνεται, το YouSendIt δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα υπογράψουν πάνω σε έγγραφα χρησιμοποιώντας το ποντίκι τους ή την οθόνη του iPhone / iPad, προκειμένου να τα στείλουν πίσω υπογεγραμμένα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα προεπισκόπησης εγγράφων απευθείας μέσα από τον browser στην online έκδοση της υπηρεσίας, ωστόσο αυτό είναι κάτι που αναμένεται σύντομα να υλοποιηθεί.

Τον τελευταίο καιρό οι επίδοξοι αντίπαλοι του Dropbox αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, λίγοι όμως είναι αυτοί που γεμίζουν το μάτι. Ήδη καθιερωμένο ως η δημοφιλέστερη ίσως υπηρεσία γρήγορης αποστολής μεγάλων αρχείων και προσηλωμένο σε συγκεκριμένο κοινό και στόχους, το YouSendIt ανήκει πάντως στην κατηγορία των μεγάλων παικτών του χώρου και αναμένεται να διεκδικήσει με αξιώσεις το δικό του μερίδιο.

Πηγή: Τhe Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το YouSendIt μπαίνει στα χωράφια του Dropbox, με online αποθήκευση και συγχρονισμό δεδομένων

  1. Pingback: Το YouSendIt κυκλοφόρησε εφαρμογές για Android και Mac

Comments are closed.