Σύμφωνα με μελέτη eye tracking της UseIt που έγινε για να εντοπίσει το πού εστιάζουν το βλέμμα τους οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας, προέκυψε ότι οι γενικές εικόνες που εμφανίζουν τυχαίους ανθρώπους – άσχετους, δηλαδή, με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το περιεχόμενο – περνούν τελείως απαρατήρητες.

image

Τέτοιου είδους εικόνες επιλέγονται πολύ συχνά από αποθετήρια stock φωτογραφιών λόγω της χαμηλής τιμής τους ως η εύκολη λύση για το ντύσιμο μιας σελίδας. 

via labnol.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ