Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελούν βασικότατο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, το μέσο που κρατάει ακόμη τα πρωτεία ως προς τον όγκο χρήσης του δεν είναι άλλο από το e-mail. Χαρακτηριστικό είναι ότι έστω κι αν αφήσουμε στην άκρη τα spam, το e-mail εξακολουθεί να χρησιμοποιείται περισσότερο από όσο το Facebook και το Twitter μαζί.

image

Έτσι, ενώ το Facebook έχει 60 εκατομμύρια ενημερώσεις καθημερινά και το Twitter, αντίστοιχα, 140 εκατομμύρια tweets, το e-mail φτάνει τα 188 δισεκατομμύρια μηνύματα ημερησίως.

Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς που η Microsoft πασχίζει τόσο πολύ να βελτιώσει όσο μπορεί το Hotmail, ώστε να κερδίσει μερίδιο χρηστών από το Gmail (ποιοτικό μερίδιο, τουλάχιστον, γιατί ποσοτικά το Hotmail εξακολουθεί να είναι δημοφιλέστερο).

Πηγή: ReadWriteWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το e-mail παραμένει δημοφιλέστερο από Facebook και Twitter μαζί

Comments are closed.