ΟΑΣΑ

Σύστημα Τηλεματικής που θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ θα εφαρμόσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), μετά το πράσινο φως που δόθηκε για την έναρξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων σε φωτεινό πίνακα σε κάθε στάση αλλά και στο κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την εγκατάσταση δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, αλλά και τη δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Στην σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποιος εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου.

Παράλληλα, το Υπουργείο προωθεί προς δημοπράτηση το έργο υλοποίησης του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» σε όλα τα μέσα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα συλλογής των εισιτηρίων, μέσω του οποίου το Υπουργείο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης και της πλαστογράφησης εισιτηρίων.

Πηγή: government.gov.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Σύστημα τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ

  1. Pingback: Tweets that mention Σύστημα τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.