Με τις φήμες για την ενδεχόμενη εξαγορά της από το Facebook, η Opera κυκλοφόρησε την νέα σταθερή έκδοση του browser της για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ο Opera 12 φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν η υποστήριξη χρήσης της κάμερας από ιστοσελίδες, επιτάχυνση της κάρτας γραφικών (hardware acceleration) αλλά και η προσθήκη θεμάτων που δίνουν την ευκαιρία στον χρήστη να ντύσει τον browser του σύμφωνα με τα γούστα του.

Opera skins

Από τα παραπάνω, ίσως η πιο σημαντική αλλαγή αφορά την υποστήριξη κάμερας, κάτι που όπως επισημαίνει το TechCrunch δεν αποκλείεται να έγινε με την ελπίδα πως έτσι θα μπορούσε να δελεάσει κάποιους προγραμματιστές ώστε να ξεκινήσουν να γράφουν εφαρμογές για τον Opera. Για να προβάλλει, μάλιστα, το νέο χαρακτηριστικό, η εταιρεία παρουσίασε το FaceKat, ένα παιχνίδι που παίζεται εξ’ ολοκλήρου στον browser και που για να το παίξετε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε Opera 12 και να έχετε κάμερα στον υπολογιστή σας.

Κατά τα άλλα, ο Opera 12 περιλαμβάνει ένα ακόμη πιο επεξηγηματικό «σήμα ασφαλείας» που ειδοποιεί τον χρήστη για το επίπεδο ασφαλείας των ιστοσελίδων που επισκέπτεται, φέρνει 64bit αρχιτεκτονική που αξιοποιεί καλύτερα τις δυνατότητες του υπολογιστή ενώ, όπως και ο Firefox, δεν τερματίζει τη λειτουργία του όταν ένα plugin (λέγε με Flash Player) κολλήσει αλλά αντ’ αυτού τερματίζει το ίδιο το plugin.

Ας υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι ο Opera 12 σηματοδοτεί το τέλος του Unite και των Widgets, λειτουργιών που ξεκίνησαν με προοπτικές αλλά που τελικά δεν έπιασαν.

Πηγές: TechCrunch, insomnia.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ