Το Disqus, μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες σχολιασμού με πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, πραγματοποίησε σημαντικότατο επανασχεδιασμό της υπηρεσίας της. Για την ακρίβεια, έχει βασιστεί πάνω σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, προσφέροντας στους χρήστες μια σειρά από ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες.

Αυτό που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης που έχει αποφορτιστεί από ο,τιδήποτε περιττό και πλέον είναι πιο καθαρό και προσιτό στον χρήστη που το βλέπει για πρώτη φορά.

tumblr_m5ju19kakw1qz5ese[1]

Ίσως η πιο σημαντική προσθήκη, όμως, είναι η δυνατότητα προβολής των αλληλεπιδράσεων σε πραγματικό χρόνο – ένας τομέας στον οποίο το Disqus υστερούσε έναντι του ανταγωνιστικού Livefyre. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε πλέον να δείτε τα νέα σχόλια και τις ψήφους που προστίθενται σε ένα άρθρο σχεδόν τη στιγμή που δημοσιεύονται, χωρίς να χρειαστεί να ανανεώσετε τη σελίδα.  Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να δείτε ακόμη και το πότε οι άλλοι χρήστες πληκτρολογούν το μήνυμά τους, σε μια λειτουργία που θυμίζει το αείμνηστο Google Wave.

Επίσης, ο μηχανισμός ταξινόμησης των σχολίων έχει τροποποιηθεί ώστε να αναδεικνύονται αυτά που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για να συμβεί αυτό λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση που κάνουν οι χρήστες αλλά συνδυάζεται την με έναν έξυπνο αλγόριθμο που προσπαθεί να αποφύγει το φαινόμενο του να θάβονται τα αξιόλογα σχόλια που απλά δεν είναι αρκετά δημοφιλή.

Σημαντικό ρόλο στο νέο Disqus παίζει και μια νέα ενότητα που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο “Discovery” και καλεί τους χρήστες να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις που πραγματοποιούνται σε άλλα σημεία του ιστοχώρου.

Disqus 2012

Κατά τα άλλα, το νέο Disqus έχει βελτιώσει αρκετά από τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά του, ενώ θέτει τις βάσεις για ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στο μέλλον. Οι χρήστες της πλατφόρμας που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν, αφού όπως αναφέρει το ίδιο το Disqus, η αναβάθμιση είναι υπόθεση ενός μόνο κλικ.

Πηγή: Disqus

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Σημαντικές αλλαγές εγκαινιάζει το Disqus 2012

  1. Pingback: Livefyre Comments 3: ίσως η πιο «κοινωνική» πλατφόρμα σχολιασμού

  2. Pingback: Livefyre Comments 3: ίσως η πιο «κοινωνική» πλατφόρμα σχολιασμού

Comments are closed.