Σε μια κίνηση που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, το Facebook πραγματοποίησε την εξαγορά του Face.com, της εταιρείας με την οποία ήδη συνεργαζόταν για να προσφέρει αυτόματες προτάσεις στους χρήστες του. Με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό δίκτυο κάνει δική του την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων του ισραηλινού Face.com και αναμένεται να την αξιοποιήσει πλέον εκτενέστερα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να την ενσωματώσει και στις εφαρμογές του για τα κινητά τηλέφωνα.

Άλλωστε, το TechCrunch επισημαίνει πως η ειδικότητα του Face.com βρίσκεται στην αναγνώριση προσώπων σε φορητές συσκευές, κάτι που ταιριάζει με την γενικότερη φιλοσοφία του Facebook και το βάρος που ρίχνει τον τελευταίο καιρό στην ανάπτυξή του στον χώρο των κινητών τηλεφώνων.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το ποσό της εξαγοράς πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια (γύρω στα 80 εκ. ευρώ).

Πηγές: TechCrunch, The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Facebook εξαγοράζει το Face.com και αποκτά δική του τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων

  1. Pingback: Πώς θα εμποδίσετε την αναγνώριση προσώπων του Facebook

Comments are closed.