Το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του εργαλείου αναγνώρισης προσώπων που προτείνει στους χρήστες τα ονόματα των ανθρώπων που εμφανίζονται σε φωτογραφίες τους. Η κίνηση ακολουθεί την επιθεώρηση της πορείας των προσπαθειών του Facebook να υλοποιήσει τις αλλαγές που του είχε συστήσει πέρυσι η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας.

Αν και δεν έχει ζητηθεί η πλήρης αφαίρεση του εργαλείου, η λειτουργία θα απενεργοποιηθεί για όλους τους Ευρωπαίους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ έχει ήδη πάψει να είναι διαθέσιμη στους νέους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook, από την πλευρά του, δηλώνει πως θέλει να επαναφέρει την λειτουργία στο μέλλον, τροποποιημένη όμως ώστε να συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες, ενώ επισημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν είχε προκαλέσει πολλά παράπονα από τους χρήστες.

Πηγή: BBC

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ