Γνωρίζαμε ήδη ότι το Twitter ετοιμάζεται να μας δώσει τη δυνατότητα λήψης και αναζήτησης για όλα μας τα Tweet, αλλά πλέον έχουμε και πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μαθαίνοντας ότι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2012. Η πληροφορία ήρθε από τον ίδιο τον CEO του Twitter, Dick Costolo, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου Online News Association, απάντησε ότι η δυνατότητα λήψης όλων μας των Tweet αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μέχρι σήμερα όποιος ήθελε να αρχειοθετήσει τα παλιά του Tweet θα έπρεπε να καταφύγει σε τρίτες υπηρεσίες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είχαν περιορισμό στο πόσο πίσω, χρονικά, μπορούσαν να πάνε.

Παράλληλα, ο Costolo υπερασπίστηκε τις πρόσφατες αλλαγές στο API της υπηρεσίας και τους περιορισμούς που αυτές επιβάλλουν, λεγοντας ότι το Twitter έπρεπε να πάρει κάποια μέτρα αφού συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν εταιρείες που έβγαζαν λεφτά από την υπηρεσία του χωρίς να δίνουν σε αυτή κάποια πρόσθετη αξία.

Τονίζοντας, παρόλα αυτά, ότι ο ίδιος παραμένει μεγάλος οπαδός της σύνδεσης και του διαμοιρασμού περιεχομένου μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι το Twitter θα κυκλοφορήσει νέο εργαλείο που θα επιτρέπει σε τρίτους να ενσωματώνουν και να δημοσιεύουν ολόκληρες ομάδες από Tweet οργανωμένες θεματικά (όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων).

Για τη δεύτερη αυτή υπηρεσία δεν δόθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, είναι ωστόσο εμφανές ότι το Twitter έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την βραδύτητα που το χαρακτήριζε στο παρελθόν και πλέον κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη των νέων λειτουργιών του.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ