Twitter

Στη σκιά των σημαντικότατων αλλαγών που έφερε το Twitter στο περιβάλλον χρήσης του σε όλες του τις πλατφόρμες, η λειτουργία των εταιρικών σελίδων πέρασε κάπως απαρατήρητη, παρόλο που αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια της δημοφιλούς υπηρεσίας να αρχίσει να εκμεταλλεύεται οικονομικά την επιτυχία της. Τα «ενισχυμένα προφίλ», όπως προτιμά να τα αποκαλεί το Twitter, είναι ειδικά διαμορφωμένες σελίδες που προορίζονται για εταιρείες και οργανισμούς και όχι για λογαριασμούς φυσικών προσώπων. Και για να μην πάτε πολύ μακριά, πρόκειται για το αντίστοιχο των Fan Pages του Facebook και των εταιρικών σελίδων του Google+.

Twitter enhanced profile pages

Στην περίπτωση του Twitter, τα ενισχυμένα προφίλ επιτρέπουν στις εταιρείες να δημιουργήσουν πιο ελκυστικούς προορισμούς για το κοινό τους και διαφοροποιούνται, σε σχέση με τα απλά προφίλ, σε δύο βασικά σημεία:

  • Ανάμεσα στη βασική παρουσίαση του προφίλ και στα Tweets παρεμβάλλεται μια μεγάλη εικόνα όπου μπορεί να τοποθετηθεί ο,τιδήποτε: από το λογότυπο της εταιρείας έως κάποιο μότο, διαφήμιση ή οποιοδήποτε άλλο προωθητικό υλικό.
  • Ο διαχειριστής της σελίδας μπορεί να ελέγξει το μήνυμα που θα βλέπουν οι χρήστες κατά την πρώτη τους επίσκεψη στη σελίδα, προβάλλοντας κάποιο συγκεκριμένο Tweet στην κορυφή, ακόμη κι αν δεν είναι το πιο πρόσφατο. Επίσης, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα Tweets, το συγκεκριμένο θα εμφανίζεται από την αρχή ανοιχτό στους χρήστες, προβάλλοντας τη φωτογραφία ή το βίντεο που μπορεί να επισυνάπτει.

Twitter enhanced profile pages

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Twitter, η εταιρική σελίδα θα διατίθεται ως δωρεάν υπηρεσία στην εταιρεία, η οποία θα μπορεί να τροποποιήσει τα χρώματα, το λογότυπο και το περιεχόμενό της. Επίσης, οι σελίδες είναι εξ’ αρχής ανοιχτές στο κοινό και δεν υπάρχει η δυνατότητα κρυμμένου περιεχομένου που θα αποκαλύπτεται μόνο μετά το follow, όπως συμβαίνει συχνά με αρκετές σελίδες του Facebook.

Προς το παρόν η νέα λειτουργία έχει διατεθεί σε 21 μόνο συνεταίρους του Twitter, και συγκεκριμένα στους @AmericanExpress, @BestBuy, @bing, @chevrolet, @CocaCola, @Dell, @DisneyPixar, @generalelectric, @Heineken, @HP, @intel, @JetBlue, @Kia, @McDonalds, @nikebasketball, @NYSE_Euronext, @GhostProtocol (πρόκειται για ειδικό λογαριασμό αφιερωμένο στην ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές» της Paramount), @pepsi, @Staples, @subwayfreshbuzz και @VerizonWireless

Τα ενισχυμένα προφίλ αναμένεται να διατεθούν σε ένα ευρύτερο εταιρικό κοινό μέσα στους επόμενους μήνες. Ασφαλώς, η ακριβής διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορεί κανείς να εκδηλώσει ενδιαφέρον και, κατ’ επέκταση, να τα αποκτήσει, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αφού είναι μάλλον πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Οι εταιρικές σελίδες έφτασαν και στο Twitter – και λέγονται «ενισχυμένα προφίλ»

  1. Pingback: Δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου φημολογείται ότι ετοιμάζει το Twitter

  2. Pingback: Σελίδα αφιερωμένη στο Euro 2012 δημιουργεί το Twitter

Comments are closed.