Opera

Υποστήριξη περισσότερων συσκευών, νέες εκδόσεις του Opera Mini, ανανεωμένο κατάστημα εφαρμογών και μια νέα πλατφόρμα διαφημίσεων για mobile συσκευές είχε να επιδείξει η Opera στο περίπτερό της στη φετινή έκθεση MWC. Επίσης, όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι του Νορβηγικού browser, στόχος τους είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων developers για την ανάπτυξη εφαρμογών που προορίζονται για χρήση σε τηλέφωνα, tablets αλλά και τηλεοράσεις. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…

Opera

  • Νέος Opera Mini Next. Πρόκειται για την πειραματική, μη-σταθερή έκδοση του browser που προορίζεται για χρήση σε smartphones και featured phones (τηλέφωνα που δεν θεωρούνται smartphones αλλά που διαθέτουν επιπλέον λειτουργικότητες σε σχέση με τις απλές συσκευές). Στην περίπτωση των featured phones, ο Opera Mini Next φέρνει μια «έξυπνη» αρχική οθόνη που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωτικές ιστοσελίδες και άλλες υπηρεσίες. Στην έκδοση για smartphones, ο browser φέρνει hardware acceleration και ένα ανανεωμένο Speed Dial.

Opera

  • Νέος Opera Mobile. Ο Opera Mobile 12 για Android και Symbian έρχεται με υποστήριξη WebGL, που αναμένεται να διευκολύνει τους developers στην ανάπτυξη και διανομή παιχνιδιών συμβατών με οποιαδήποτε πλατφόρμα. Επίσης, φέρνει αλλαγές στο Speed Dial, δυνατότητα χρήσης της κάμερας μέσω του browser, ενώ υποστηρίζει τον HTML5 parser της Opera, Ragnarök.
  • Συνεργασία με το ανεξάρτητο διαφημιστικό δίκτυο InMobi, προκειμένου να φέρει την πλατφόρμα πληρωμών Inmobi SmartPay στις φορητές συσκευές που τρέχουν Opera.
  • Δημιουργία του OMAX, μιας νέας πλατφόρμας ανταλλαγής διαφημίσεων που φιλοδοξεί να «επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι εκδότες περιεχομένου και οι διαφημιστές διανέμουν την διαφήμιση στις φορητές συσκευές». Το OMAX υποστηρίζει την ενσωμάτωση πολυμέσων και μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε mobile ιστοχώρους και εφαρμογές ανεξαρτήτως πλατφόρμας.
  • Ανανεωμένο Opera Mobile Store. Το νέο κατάστημα εφαρμογών του Opera βασίζεται στην τεχνολογία της Handster, που είχε εξαγοραστεί το 2011 και φέρνει ένα βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης στα 160 εκατομμύρια χρήστες του Νορβηγικού browser. Το Opera Mobile Store είναι αυτή τη στιγμή το 5ο μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών για φορητές συσκευές παγκοσμίως, με πάνω από 55.000 εφαρμογές. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Opera, το κατάστημα έχει πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέψεις και 130 εκατομμύρια σελιδοπροβολές το μήνα, αριθμός κατά 63% μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Opera

  • Καλύτερη υποστήριξη των Android συσκευών που βασίζονται στην τεχνολογία MIPS, αλλά και βελτιστοποίηση για επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική της Intel.

Επίσης, στο περίπτερο της Opera δεν έλειψε η αναφορά στην συμφωνία της εταιρείας με τη Samsung, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και έφερε τον νορβηγικό browser ως προεπιλογή στα νέα featured phones της εταιρείας, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε και έναν εντυπωσιακό παγκόσμιο χάρτη που απεικόνιζε σε πραγματικό χρόνο κάθε αίτημα (request) προς τον browser.

Opera

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Opera: Επίθεση σε όλα τα (mobile) μέτωπα

  1. Pingback: Κυκλοφόρησε ο Opera Mini 7 για Android, με 160 εκ. χρήστες το μήνα

Comments are closed.