Το Pho.to απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που θέλουν να τροποποιήσουν τις φωτογραφίες τους ή απλά να παίξουν μαζί τους, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Περιλαμβάνει έξι διαφορετικές online εφαρμογές, όλες τους πολύ απλές στη χρήση και με αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα:

  • Makeup Photo! Κάτι σαν …τον ηλεκτρονικό σας μακιγιέρ. Χρησιμοποιείται σε πορτραίτα και αφαιρεί το γυάλισμα, διορθώνει τα κόκκινα μάτια, ασπρίζει τα δόντια, φτιάχνει τα χρώματα (αν το ‘ξερε ο Ντόριαν Γκρέι, μπορεί να είχε γλιτώσει την ψυχή του 😛 ). Για παράδειγμα, η εικόνα στα αριστερά είναι η αυθεντική (που έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε πολλές διορθώσεις) και στα δεξιά μετά την επεξεργασία (επιλέξτε τις για μεγέθυνση).

scarlet-before scarlet-after

  • Enhance Photo! Κι αυτό, όπως και το Makeup Photo! διορθώνει τις φωτογραφίες με λίγα μόνο κλικ, μόνο που αυτό ενδείκνυται για γενικές εικόνες και όχι μόνο για πορτραίτα.

 scarlet-enhancement-before scarlet-enhancement-after

  • photo-editor Photo! Editor. Ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, που ουσιαστικά συνδυάζει τις βασικές λειτουργικότητες των άλλων εφαρμογών που περιλαμβάνει το Pho.to. To Photo! Editor δεν έχει, ασφαλώς, τις δυνατότητες “σοβαρών” προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας όπως είναι το Paint.NET ή ακόμα περισσότερο, το Gimp!, αλλά προσφέρει άμεση πρόσβαση σε πολύ βασικά εργαλεία (crop, rotate, resize) και σε ορισμένα συγκεκριμένα φίλτρα που “ρετουσάρουν” μια φωτογραφία ή της δίνουν αστεία όψη (π.χ. μπορείτε να …κάψετε το θέμα σας).

 

  • Funny Photo! Δημιουργεί αστεία φωτομοντάζ και πολλοί μπορεί να το ξέρετε ήδη από την εφαρμογή που έχει στο Facebook. Αν και πιστεύω πως τα φωτομοντάζ του δεν είναι τόσο προσεγμένα όσο αυτά του Photofunia, έχει, παρόλα αυτά, μεγάλη ποικιλία templates, κινούμενων και μη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, μάλιστα, θα έλεγα πως είναι ο “κράχτης” του Pho.to.

funny-photo

  • Cartoon Photo! Αυτή, από την άλλη, είναι η εφαρμογή που μου άρεσε περισσότερο. Με ένα-δύο κλικ, μπορείτε να δώσετε στα πορτραίτα σας αστεία όψη, κάνοντάς τα να μοιάζουν χαρούμενα, θλιμμένα, θυμωμένα ή …μπερδεμένα (δείτε π.χ. τα παραδείγματα που ακολουθούν). Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι στατική εικόνα, αλλά και κινούμενο .gif.

 cartoon1 cartoon2 cartoon3

  • avatar Avatar Photo! Το τελευταίο πρόγραμμα του Pho.to δημιουργεί κινούμενες εικόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως avatars σε websites και forums. Έχει μεγάλη ποικιλία από templates, για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει ή σας ταιριάζει, ενώ το αποτέλεσμα που προκύπτει έχει τη μορφή κινούμενου .gif.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το Pho.to προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής, με την οποία αποκτάτε το δικαίωμα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας σε πλήρες μέγεθος και να δημιουργήσετε online άλμπουμ.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει, είναι το κάπως πρόχειρο website του, με τις πολλές διαφημίσεις που σου αποσπούν την προσοχή. Γενικά πάντως πρόκειται για σελίδα που σίγουρα έχει θέση στα αγαπημένα σας και αξίζει έτσι κι αλλιώς να της ρίξετε μια ματιά (αν και θα πρέπει να σας προειδοποιήσω πως εάν την επισκεφθείτε, θα χάσετε τουλάχιστον ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο παίζοντας).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://pho.to/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

5 thoughts on “Διορθώστε τις φωτογραφίες σας και δημιουργήστε αστεία φωτομοντάζ με τα εργαλεία του Pho.to

Comments are closed.