Το Plone είναι ένα εύχρηστο και ισχυρό Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα, ως σύστημα έκδοσης εγγράφων, ως portal, αλλά και ως εργαλείο για εξ’ αποστάσεως συνεργασία.
Στο Plone, οι διαχειριστές περιεχομένου μπορούν εύκολα να προσθέσουν, να επεξεργαστούν και να συντηρήσουν το περιεχόμενο απευθείας από τον browser του, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Το περιβάλλον του έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες, ενώ περιέχει εργαλεία για τη διαχείρηση πολυγλωσσικού περιεχομένου.
Το Plone μπορεί επίσης να τροποποιηθεί με τη χρήση γλωσσών ανοικτού κώδικα, ενώ υπάρχουν πολλά επιπρόσθετα προϊόντα (products) που του δίνουν επιπλέον δυνατότητες. Μπορεί να τρέξει σε Linux, Windows, Mac OS X, Solaris και BSD.

  • Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://plone.org/
  • Plonegr (Ελληνικό site αφιερωμένο στο Plone. Περιέχει οδηγίες, μεταφράσεις, κατάλογο ελληνικών ιστοχώρων φτιαγμένων με το Plone κ.α.)
Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ