Το ProfilePassword είναι ένα addon για τον Firefox που κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομά του: δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να προστατέψει με κωδικό το προφίλ του.

Ας σημειωθεί, βέβαια, πως το επίπεδο προστασίας που προσφέρει το συγκεκριμένο addon είναι πολύ μικρό, καθώς ένας έμπειρος χρήστης θα μπορούσε να το παρακάμψει με αρκετή ευκολία.

Παρόλα αυτά, είναι ένας καλός τρόπος για να υποδείξετε σε καλοπροαίρετους χρήστες ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσουν το προφίλ σας.

Προσωπικά το βρήκα χρήσιμο, καθώς υπενθυμίζει στην αδερφή μου ότι δεν πρέπει να ξεχνιέται και να μπαίνει με το δικό μου προφίλ (το οποίο συνήθως είναι προεπιλεγμένο), αλλά εννοείται πως δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ σε κοινόχρηστους υπολογιστές ή για να εμποδίσω την πρόσβαση σε άτομα που δεν εμπιστεύομαι.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://nic-nac-project.de/~kaosmos/profilepassword-en.html#PPFF

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ