Απορώ τι περιμένουν εκεί στη Microsoft για να προσθέσουν tabs στον Windows Explorer, τη στιγμή που όλοι οι εναλλακτικοί File Managers τα χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που (όπως εγώ) θα ήθελαν να έχουν tabs στον File Manager τους αλλά δεν θέλουν να κάνουν κάτι τόσο δραστικό όπως το να αντικαταστήσουν τελείως τον Windows Explorer, η λύση του προβλήματος είναι το QTTabBar.

Το QTTabBar δεν είναι πρόγραμμα, αλλά plugin – που σημαίνει πως δεν λειτουργεί αυτόνομα αλλά “κάθεται” πάνω στον Windows Explorer, προσθέτοντάς του τη λειτουργικότητα των tabs.

Οι επιλογές που προσφέρει για τη διαχείριση των tabs είναι πολλές και εύχρηστες, αισθητικά αλλά και λειτουργικά δένει άψογα με τον Windows Explorer και στο διάστημα που τον χρησιμοποιώ δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως παρενέργεια ή αρνητική επίδραση στην απόδοση του συστήματος.

Το plugin το έχω δοκιμάσει μόνο σε Windows Vista, αλλά λειτουργεί, ασφαλώς, και σε ΧΡ.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://qttabbar.wikidot.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ