Ότι μέσα στους βραχυπρόθεσμους στόχους του Shazam βρισκόταν η επέκταση, πέρα από τον ήχο, και στην αναγνώριση βίντεο, και συγκεκριμένα τηλεοπτικών προγραμμάτων, είναι κάτι που το γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες. Για την ακρίβεια, η σχετική λειτουργία υπάρχει ήδη ενσωματωμένη στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής, αν και οι άνθρωποι του Shazam κρατούσαν χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας να το ανακοινώσουν επίσημα.

Πλέον, όμως, φαίνεται πως η ώρα έχει φτάσει, με την δημοφιλή εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών να ετοιμάζεται να επεκτείνει την δραστηριοποίησή της στον χώρο της τηλεόρασης και πέρα από τις μεμονωμένες συνεργασίες τις οποίες είχε μέχρι τώρα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Shazam με τις τηλεοπτικές σειρές μοιάζει αρκετά με αυτό που ήδη γνωρίζουμε: καθώς παρακολουθείτε ένα επεισόδιο, μπορείτε να το αναγνωρίσετε με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης σας. Φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση, η αξία της λειτουργίας δεν βρίσκεται τόσο στην αναγνώριση της σειράς, αφού είναι σχεδόν βέβαιο πως ήδη γνωρίζετε τί βλέπετε.

Αντίθετα, αυτό που κερδίζετε είναι επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να αφορούν τους συντελεστές της σειράς, παραλειπόμενα, κουτσομπολιά ή ακόμα και σχετικά Tweet που προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά, εννοείται ότι η εφαρμογή μπορεί επίσης να αναγνωρίσει και τη μουσική που ακούγεται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Όπως επισημαίνει ο Doug Garland του Shazam σε συνέντευξή του στο TechCrunch, η αναγνώριση περιεχομένου που προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από την απλή αναγνώριση μουσικών κομματιών. Ήδη, πάντως, η εφαρμογή υποστηρίζει 160 κανάλια των ΗΠΑ – αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος. Φαίνεται, ωστόσο, πως προς το παρόν λειτουργεί μόνο με ζωντανό περιεχόμενο, αφού δεν λειτουργεί σε επεισόδια που μπορεί να έχετε κατεβάσει π.χ. από το iTunes.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ