Shazam

Σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα αναγνώρισης των μουσικών κομματιών πραγματοποίησε το Shazam στην τελευταία του αναβάθμιση για iOS, με κάποια αποτελέσματα να εμφανίζονται ακόμη και μετά από ένα μόλις δευτερόλεπτο. Παράλληλα, οι άνθρωποι της δημοφιλούς εφαρμογής φαίνεται πως στρέφουν την προσοχή τους στις τηλεοράσεις, έχοντας ως στόχο την καταξίωση σε μια ειδική κατηγορία εφαρμογών που αποκαλούνται «εφαρμογές δεύτερης οθόνης».

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablets που αλληλεπιδρούν με την τηλεόραση και λειτουργούν σαν ένα είδος «δεύτερης οθόνης» που παρέχει συμπληρωματικό περιεχόμενο. Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους του Shazam, μέσα σε δύο χρόνια εκτιμάται πως η τηλεόραση θα ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της εφαρμογής.

Shazam: ταχύτερο από ποτέ και με το βλέμμα στραμμένο στην τηλεόραση

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Shazam με τις τηλεοράσεις διαφέρει από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στο κινητό μας τηλέφωνο, αφού εδώ η αλληλεπίδραση βασίζεται σε «κλήσεις» που γίνονται από την ίδια την τηλεόραση. Συγκεκριμένα, σε επιλεγμένα προγράμματα εμφανίζεται ειδικό λογότυπο που όταν ο χρήστης το δει μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή στο τηλέφωνό του και να αποκτήσει πρόσβαση στο επιπλέον περιεχόμενο. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι πληροφορίες για την εκπομπή, βίντεο, παρουσίαση των πρωταγωνιστών ή ακόμα και το τραγούδι που ακούγεται ως soundtrack εκείνη τη στιγμή.

Shazam: ταχύτερο από ποτέ και με το βλέμμα στραμμένο στην τηλεόραση

Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικά που παρέχει το ίδιο το Shazam, η δραστηριότητα της εφαρμογής στις επιλεγμένες εκπομπές στις οποίες χρησιμοποιήθηκε η παραπάνω μέθοδος ήταν πιο έντονη από την αντίστοιχη σε Twitter και Facebook κατά την ημέρα προβολής του εκάστοτε επεισοδίου. Πραγματοποιήθηκαν, δηλαδή, για τις συγκεκριμένες εκπομπές, περισσότερες ενέργειες (tags) στο Shazam από ότι Tweets και Likes.

Shazam: ταχύτερο από ποτέ και με το βλέμμα στραμμένο στην τηλεόραση

Επιστρέφοντας, τώρα, στην τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής για το iOS, το Shazam 5, εκτός από την μεγαλύτερη ταχύτητα, διαθέτει ελαφρώς ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον και βελτιωμένο διαμοιρασμό σε Facebook και Twitter, δίνοντας τη δυνατότητα για προσωπικά σχόλια. Φυσικά, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store.

Πηγές: ReadWriteWeb, TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Shazam: ταχύτερο από ποτέ και με το βλέμμα στραμμένο στην τηλεόραση

  1. Pingback: Το Shazam ετοιμάζεται να επεκταθεί στις τηλεοπτικές σειρές

Comments are closed.